26. februára 2014

Keď zvonia svadobné

Keď som sa vydávala, bola som už tak trochu tehu (priznávam, tak dosť tehu) a ani ma nenapadlo, riešiť, či budem mať takú či onakú výzdobu. Šaty či budú vintage, princeznovské alebo s veľkým dekoltom. Zobrala som to prudko prakticky, vybavila obrad, rezervovala šaty, vyrobila pozvánky, objednala reštauráciu s obedom a bolo. 

Svadbu sme mali vo februári, bola riadna kosa, takže svadobné fotografie sú iba z fotoštúdia. Sú krásne, tak ako všetky svadobné, ale....  predsa tie exteriérové, vonkajšie by boli o čosi krajšie. Nič z mojej svadby neľutujem, len tie fotky, keby boli z parku, vonku v prírode, ...... to by bola iná káva :)




Fotky už neprerobím, ale spojila som aspoň svoju vášeň k drevu. Tak prišli na svet rekvizity na fotenie (ale i iné svadobné dekorácie).  Na niektorých je vyzdvihnutá krása dreva, iné sú vo vintage štýle, ale aj trochu toho rustikálneho tam je.


Tabuľky na stoličky alebo na fotenie sú dve "iba TVOJ" a "iba TVOJA". Nafotená je iba jedna (pózoval môj muž), nevestu som akosi nezohnala. Urobiť styling, pózovať aj fotiť sa naraz nedá. Takže tabuľka "iba TVOJA" zatiaľ nemá svoj fototermín. Ale aspoň Vám priblížim, ako moje tabuľky vznikajú. 


Najskôr je nápad, ktorý treba hodiť na papier, občas sa hodí aj guma (tu bola celkom obľúbená).




Náčrt potom treba pretransformovať do grafickej podoby ... (priznávam, trvá mi to niekedy večnosť, mať Photoshop v malíčku, tak to mám hotové hop šup)





a potom za pomoci všetkých svätých nahodiť do softwaru, ktorý vyreže šablónu.



Okrem svadobných rekvizít na fotenie som urobila aj "srandovnú" krabičku, na svadbe predsa musí byť zábava. Slúži na papieriky, na ktoré svadobný hostia napíšu rady do manželstva pre novomanželov. 

Aj by ma celkom zaujímalo, čo na tých papierikoch bude napísané. Túto krabičku som robila pre Denisku. Nemajú ešte termín svadby, ale aj tak im prajem veľa šťastia na spoločnej ceste životom.







Vo výrobe svadobných dekorácií pokračujem. Aj dnes pracujem na dvoch veciach, ktoré Vám dúfam čoskoro ukážem.

14 komentárov:

  1. milé od Teba, že aspoň druhým chceš spríjemniť a skrášliť ich výnimočné dni :)
    mňa zaujal ten program - prezradíš? Vicky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Reni, ja už som vravela, Teba je škoda ako účtovníčky. Veď Tvoje nápady sú tak fantastické.Už si presne tie fotky predstavujem, staré stoličky pod veľkým starým stromom, na zemi trávička, on a ona a samozrejme na stoličkách Tvoje tabuľky. Krása. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Andrejka to presne vystihla. Mala by si tvoriť a tvoriť.....to ti sadne:)
    Už som ti pochválila tieto svadobné nápady na FB, ale musím ešte raz, lebo sú perfektné! Tiež by ma zaujímal ten program, lebo s niektorými nápismi si neviem rady, tak by voľačo pomohlo. Krásne tvorenie ti prajem!
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renuška...to jsou úžasné věcičky.
    Já jsem vdaná už 22 let. Myslím, že jsem měla krásnou svatbu, vdávala jsem se na zámku v Libochovicích, šaty jsem měla podle svého vkusu, vážila jsem o 30 kg míň ☺☺☺, ale takové vychytávky, jaké se dělají teď, tak ty jsem neměla. Přesto NELITUJI !!! A svého manžela miluji doteď. Je to má první láska a dnes se hodně lidí podivuje, že jsme spolu stále v lásce.
    Pa pa Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak som si aj ja zaspominala na svoju svadbu - v Rime... a tiez, jedine, co mi chyba su profi exterierove fotky... nevadi, tento rok budeme oslavovat 5 rokov (resp. 15 rokov spolu ;-) ), tak chcem nieco vymysliet... tak som zvedava, co dalsie vymyslis. tesim sa :-) vsetky vecicky su krasne :-) alexandra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Svadbu jsem měla velmi velmi podobnou, také jsem byla už dost těhu :-), měla jsem "jen" to štěstí, že jsme se brali posledního dubna (na čarodějnice - manžel vybral tento termín sám, prý aby si ho určitě zapamatoval). Celý duben byl opravdový apríl, lilo jak z konve, vzápětí svítilo slunko, aby za hodinu opět lilo. Propadala jsem čisté hysterii, které těhotenské hormony velmi pomohly. Den před svadbou déšť ustal a celý následující měsíc svítilo sluníčko. Takže jsem o fotky venku na rozkvetlé loučce před obřadní síní ochuzena nakonec nebyla. Tvoje cedulky a ostatní foto propriety jsou překrásné, krásně vymyšlené a vyrobené. Kdybych se vdávala dnes, určitě bych si něco takového pořídila. Pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásné, milé, vtipné, dojemné a nápadité - to všechno tady vidím a moc se kochám...
    Měj se hezky Renatko, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ach jooo , takmer navlas rovnaká bola aj moja svadba ja som si ešte sama ušila šaty ,niekedy vám to ukážem, musím nabrať trocha odvahy mala som poriadnych pár kil navyše :DD tie tvoje doplnky sú naozaj krásne a tá krabička to by zaujímalo čo si ľudia vymyslia, určite by sme nasmiali skvelý nápad :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tabuľka a krabička vyzerajú úžasne, si veľmi šikovná, veľmi rada sem chodím nakuknúť.
    Rena

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nádherné výrobky, zvláště ty cedulky na židle! Přeji hezký víkend, Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  11. pozdravujem manželíka je veľmi milý ,že Ti takto pomáha ,prekrásne kúsky ako vždy ,úžasné , jedinečné s Tvojimi kúskami môže byť dnes svadba prekrásne tvorivá, si šikovnica v každom smere

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reni, to je kráááása .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Krásné věci Reni, moc se mi líbí ten nápad s krabičkou na rady do manželství :))
    TWF Kami*

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...