6. marca 2013

V kuchyni / In the Kitchen

V kuchyni máme svetlú dlažbu, ktorá bola v byte, už keď sme ho kupovali. Farba mi vyhovuje, horšie je to už s jej kvalitou. Po rokoch je už samá prasklina a škrabanec. Pri renovácii kuchyne sme dlažbu nemenili a aby som sa nemusela pozerať na tie škrabance, vymyslela som koberec. Klasický neprichádzal do úvahy, pri každodennom varení a dvoch deťoch by po mesiaci vyzeral na vyhodenie.

When we bought our apartment, the kitchen tiles were already there. I like the color, but the quality is not that good as I would expect from kitchen tiles. They have lot of scratches and cracks after years of using. When we started the kitchen renovation we have not changed the tiles, so I came up with the carpet idea not to see all the scratches and cracks. Classic rug wont be the good choice, everyday cooking and two little kids, after month would be good to throw.






Vybrala som tradičný tkaný koberec v modro bielej kombinácii. Koberec má rozmery 200 x 75 cm s bavlnenou osnovou z bielych a modrých bavlnených odstrižkov. Je vyrobený na zákazku presne podľa mojich požiadaviek. Okrem toho, že je pekný a mäkký, je aj praktický. Ak sa stane nehoda, čo sa určite pri mojej šikovnosti stane, môžem ho vyprať v práčke a bude zas ako nový.

I chose the traditional woven rug in blue and white combination. Rug has dimensions of 200 x 75 cm with a cotton warp of white and blue cotton cuttings. It is manufactured to order exactly according to my requirements. Furthermore, it is nice and soft, it is also practical. If an accident happens, and I am 100% sure that happens (I am "knacky" girl), I wash it in the washing machine and will be like new again.










V skutočnosti je ešte krajší ako na fotkách. Konečne môžem v kuchyni variť bez obáv, že mi zmrznú nohy.  Ja som totiž strašne zimomrivá, bez papúč ani na krok.

In fact, it is even more beautiful than at the pictures. Finally I can cook in the kitchen without worrying that my feet will freeze. I am terribly shivering type, any move without slippers.

Linking to:
Timewashed Blissful Whites Wednesday

21 komentárov:

  1. Koberec je moc pěkný, krásné živé barvy. To, že se dá vyprat v pračce, je obrovské a nezanedbatelné plus :o) pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatko,kobereček je moooooc krásný...takový svěží a připomíná mi takovou tu letní atmosféru...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renatko, mám tento koberec u linky taky a je to přesně jak říkáš,k nezaplacení. Já mám proto dva, že když jeden hodím do pračky,dám tam druhý:-).Krásný den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. I really like your carpet :) You have a beautiful wall in the Toile de Jouy . I love it !
    Have a good day :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, je to šikovné řešení...taky jsem ve starém bytě měla takové a teď jsou na chalupě.
    Doma kvůli bafanovi máme bez koberců , ale zase robotický vysavač a ten si pochvaluju.Měj se moc hezky.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reni, aj ja mam tkany kobercek pri kuchynskej linke. Mam ho tam uz roky, periem ho dva tri krat za mesiac a stale vyzera vyborne. Ten moj je vsak Ikeacky, ale aj tak som spokojna. Neprezradis, kde sa daju taketo koberceky objednat priamo podla vlastnych predstav? Je nadherny. Doma sme mali volakedy takychto kobercov celu kopu, lebo babka mala volakedy krosna tak mama dostala do vybavy. V dnesnej dobe je to vsak uz vzacnost.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reni nádherné kombinace! Myslím, že dlažba je s patinou a barva je naprosto neutrální, takže se to přežít dá, viď?;-) Nádherná je tapeta, s těmi teplejšími tóny se nemůžu na modrou vynadívat, umíš to;-). Měj se fajn

    OdpovedaťOdstrániť
  8. My máme dlažbu len v kúpeľni a WC, ale dodnes to ľutujem. Nechcem dlažbu už nikde jednak je studená, nebezpečná a v poslednom čase sa mi prestáva páčiť . Snáď niekedy, keď deti vyletia z hniezda, vymeníme za niečo príjemné. Ale ty si to vymyslela parádne. Tvoja modro-biela kombinácia mi pripomína leto a more. Koberček pekne ladí aj s tapetou. Pekný deň Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásný koberec přesně podle mých představ, a jen doporučuji v Ikea koupit podložku, aby neklouzal. Na těchto volných koberečcích dochází ke spoustě úrazů. Pá Lea

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Reni nádherný koberček a sedí ako r. na šerbeľ. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  11. krasne veci :)Pozývam na blog a giveaway :)
    http://eeverywomen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reni, je parádní, dokonale ladí s tou krásnou tapetou. Ty ho máš na zakázku, já používát ty obyčejné z Ikea (pod mokré boty i psa, před vanu, v létě na terase,...)a souhlasím s tebou, špinavý se vypere a hotovo.
    Měj se hezky, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Hi Renata, lovely rug and it looks perfect with the wall papering! You have an eye for creating beautiful and charming spaces! xo Pam

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ....asi máš veľkú protekciu, keď sa Ti pletú pokrovce na zákazku. Reni, je perfektný!!!!
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Zdrowim drahá moja, to ale velká parádička!!! Ten kobereček je naprosto luxusní (ten bych potřebovala aj ja;-D!). Fanfárové víkendové dníky, páčko Míša!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Hello from Sunny Florida! I love the rug...it's beautiful..
    Blessings,
    Susie

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Looks so lovely Renata! Pretty and practical! The best of both worlds!
    Have a great day, sweetie!
    Hugs,
    Becky

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Dobrý večer, môžete mi prosím prezradiť, ako sa volá tá tapeta? Je nádherná, a všetko spolu pekne ladí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tapeta bohužial neviem aký má názov, ale kupovala som ju v predajni Diego.

      Odstrániť
  19. Koberec je pekný veď je urobený podla mojho originálneho vzoru, pred dvoma rokmi.
    Anna- autorka vzoru

    http://www.sashe.sk/IVANNA/detail/koberec-na-ludovu-notu

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...