24. mája 2013

Zbohom poškodenej pleti / Goodbye Damage Skin

Ďakujem Vám, za Všetky blahoželania k narodeninám pre dievčatá. Veľmi ma to potešilo a samozrejme mi lichotili aj Vaše pochvalné slová k tortám. Len pre chvíľou mi do mailu prišla ohromná správa a som z nej nadšená, že sa o ňu musím s Vami podeliť. Po neúspechu zapísať Lenku na základnú školu mimo nášho obvodu, sme sa nedali, napísala som odvolanie a snaha sa vyplatila. Lenka je prijatá na základnú školu, ktorú sme vybrali (takéto malé výhry neskutočne potešia). Ale poďme k téme.


To, čo mám dnes pre Vás pripravené, bude lahodiť najmä telu, ale na svoje si prídu aj oči (možno aj mlsný jazyk). Priznávam, nie som žiadny kozmetický guru ani expert, ale namiešať si vlastný skrášľovací prípravok ma vždy lákalo. Keď to hravo zvládali naše prababičky, tak by v tom bol čert, aby som to ja moderná a emancipovaná žena nezvládla. A vy spolu so mnou.

Začneme tým asi najjednoduchším kozmetickým prípravkom - telovým peelingom. Všetky ingrediencie sú ľahko dostupné a kúpite ich v každých dobrých potravinách. Počas prípravy som aj ochutnala a poviem Vám je prudko jedlý. UPOZORNENIE:  Peeling aplikujte pod sprchou iba na telo nie na jazyk :) Reklamácie typu, asi som pri skrášľovaní pribrala neakceptujem:)



I prepared something special to you, your body will be cherished, will please even the eyes (maybe sweet-tooth). I admit, I am not any beauty guru nor expert, but I always want to try mix my own beauty product. 

I started with the simplest beauty product - body peeling. All ingredients are easily available and you can buy them in every good grocery store. I also taste it and I'll tell you it is tasty. BEVARE: Apply the scrub under shower only to your body, do not eat it. Complaints about weight gained (you ate your scrub) I do not accept :)



Na po domácky vyrobený peeling nám budú stačiť 4 ingrediencie - cukor krupica, olivový olej, rozmarín a citrón. Cukor a olivový olej zmiešame v pomere 1:1, koľko lyžíc cukru, toľko aj olivového oleja, pridáme nasekaný rozmarín a citrónovú kôru, trochu citrónovej šťavy tiež nezaškodí.

Pre suchú pokožku je pomer 1:1 ideálny, olivový olej krásne pokožku zvláčni. Ak máte pokožku skôr mastnú (čo je na tele skôr výnimka, ale ak predsa len), tak stačí ubrať z porcie oleja.




For homemade scrub you will need only 4 ingredients - sugar, olive oil, rosemary and lemon. Mix sugar and olive oil, how many tablespoons of sugar, as much olive oil, add chopped rosemary and lemon zest, and little lemon juice also.

For dry skin is the 1:1 ratio perfect, olive oil softens skin very well. If you have more oily skin (which is rather an exception, but if nevertheless), reduce the portion of olive oil.




Peeling som otestovala na vlastnej koži a bola som maximálne spokojná. Kombinácia rozmarínu a osviežujúceho citrónu pokožke urobila dobre. Bola krásne hydratovaná a jemná. Určite si ešte namiešam domáci peeling, láka ma kombinácia s aromatickou levanduľou. Aká je Vaša obľúbená kombinácia?





I've already tested it and I am very satisfied with the results. The combination of rosemary and refreshing lemon did a great job. My skin was moisturized and soft. I am sure I try another one, aromatic lavender attracts me. What it's your favorite combination?


I am linking at:

16 komentárov:

  1. Renat,tesim se s tebou z dobre zpravy,jako mama chapu,ze chcem pro deti to nejlepsi dle naseho mineni.Ted ke kosmetickemu pripravku.Nikdy jsem po domacku vyrobeny nedelala,ale zni to uuuzasne a hlavne jak jsi psala to musi i chutnat a je jasne,ze telu prospivat,vzdyt tam jsou tak dobre ingredience.Jen nevim,jak je to s trvenlivosti,lze zbytecek ulozit treba do chladnicky??Taky by me lakalo vyrobit neco z ruzi,cetla jsem tusim jednou jak vyrobit pletovou ruzovou vodu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak do toho jdu taky !! Super příspěvek :)Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Rendi, úžasný recept, všechny ingredience mám doma:) A dodatečně vše nejlepší tvé nejkrásnější holčičce a poklona nejkrásnějšímu dortu!!! hezký víkend pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reni tie fotky sú tak krásne ,že to vyzerá, ako na jedenie, mňam fotky opäť raz ! nápad tiež vyskúšam !!! pa E.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No teda Reni!? Taký ohromujúci nápad som už dávno nevidela. Super, vyskúšam. Tiež ma napadla tá levanduľa, pretože ja na levanduli v poslednom období fičím závisle. A fotečky máš zasa nádherné:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj Renuška...
    tyto recepty mám moc ráda a určitě ho v létě vyzkouším i s tou levandulkou.
    Měj se krásně, holčičkám dodatečně vše nej nej ♥
    pa pa Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reni super návod, určite skúsim. Fotky ako vždy dokonalé. Prajem pekný víkend, pa Hela

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Renatko,tak to je super zpráva,že je Lenička přijatá...mám radost s tebou...a co se týče domácího peelingu vypadá super...tak,že jen koupit věci na něj a musím vyzkoušet...jediné co z těch věcí doma mám je cukr :-)))...měj se krásně a užijte si báječný víkend papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni, kdysi jsem ho dělala a musím potvrdit, funguje úžasně! Levandulový bude taky určitě super.
    Zdravím a gratuluji k přijetí do školy, kterou jste pro Leničku chtěli. Ať se vám všem daří!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatka, super napad urcite vyskusam! Milujem kavu a tak, ak si robim peelig, tak zmiesam sprchovy gel s kavou zrnkovou. Telo je potom hladke- jemne a ta vona.... krasny vikendik:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Mám chuť sa naložiť do vane a spraviť si domáce spa s takýmto skrášlovadlom. Levanduľové by som si spravila pre relax, a kokosové na osvieženie.
    Pekný víkend

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Milá Renčo, to je moc dobrý nápad, také si vyzkouším tento domácí peeling. Lákala by mě i ta levandule.
    Moc děkuji za inspiraci... Anna

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Renatka, nádherné fotky presne ako do nejakého časopisu o zdraví. Krása. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Myslím, že bude rozumnější, když se do této dobroty nepustím! Myslím, že by skončila jako peeling v mém žaludku:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ja mám obľúbený peeling v zložení trstinový cukor, mletá káva, mletá škorica, rastlinný olej . Tá vôna je neodolateľná. Môže sa pridať aj vanilkový vonný olej a je to paráda

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...