9. apríla 2014

Čo ma inšpiruje

V podstate je to veľmi jednoduché, mojou veľkou inšpiráciou je nielen príroda okolo ale aj starý ošúchaný nábytok, zhrdzavené vedro, zažltnuté čipky a stuhy. Toto všetko a ešte omnoho viac môžete nájsť na blogu JDL alebo v ich časopisoch. 

Rezignovala som na kúpu časopisov z ich dielne. Je pravdou, že sú nabité krásnymi fotkami s vintage interiérmi, ale mám pocit, že všetky fotky som už niekde videla na zahraničných blogoch. Takže som si dala načas pauzu.





Nechala som sa však zlákať akciou na knihu s Veľkonočnou tematikou z pera JDL.  Listujem v nej zas a znova a vždy nájdem nejaký detail, ktorý mi predtým unikol. 






Niečo v podobnom JDL štýle som stvorila nedávno aj ja. Inšpirovaná krásou starých obrázkov, vznikla táto zinková krabička.





Moja asi už závislosť na starých veciach sa prejavuje aj v tvorení a snažím sa vniesť trochu toho šarmu dávnych čias aj do svojich dielok. Tak ako na tejto krabičke. Na oválnej doštičke je vintage obrázok dievčatiek, dotvorený bavlnenou čipkou a po okrajoch je biela šnúrka.







Mám z nej veľkú radosť, dúfam, že rovnakú radosť bude robiť aj novej majiteľke.

Tvorenie je super, lebo ma vždy posúva o kúsok ďalej. Viem, že pri novom kúsku vyskúšam zase niečo iné, nové a samozrejme sa podelím s vami o fotky, pre inšpiráciu.


15 komentárov:

  1. Veru, tomuto časopisu sa ťažko odoláva, aj keď všetko a oveľa viac máme v elektronickej podobe. Avšak nepoznám nič lepšie ako sa rozvaliť na gauči s obľúbeným časopisom a kávou na stole :-)
    Aj obyčajná plechovka, môže mať šmrnc a stať sa neodolateľnou ...
    Pa, J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Síce tie chvílky na gauči sú v mojom prípade dosť poskromne, na to sú moje deti experti, asi majú detektor oddychovania maminy. Hneď ako si urobím 5 minút voľno, už majú niečo súrne, čo chcú :)) Preto si takéto chvílky užívam na maximum a časopis k tomu, je potom čerešnička na torte :)

      Odstrániť
  2. Plechovka krásna, určite poteší.
    Aj ja dávam prednosť listovaniu v ,,hmotnom,, časopise pred elektronickým, rovnako ako pri knihách. Nemôžem sa nasítiť vône papiera :) Na druhej strane som však priam závislá na pintereste, kde sa nájde tooooľko inšpirácií a každý deň niečo nové! No kto by odolal?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to veru hej, Pinterest je neuveriteľný v možnostiach a inšpirácii. Keby mal tak deň aspoň 48 hodín, aby sme stihli všetko "prelúskať " :)) Knihy sú aj u nás vo veľkej obľube, je to manželova vášeň a stále pribúdajú, tak potajme dúfam, že aspoň jedno naše dietko by mohlo zdielať rovnakého koníčka :)

      Odstrániť
  3. Renatko,
    zinková krabička je moc hezká.
    Kdo by neměl rád ty chvilky s těmito časopisy...Ale také jsem si dala pauzu a listuji těmi starými a zjišťuji, co je tam
    věcí a detailů, které mi unikly nebo jsem si jich nevšimla a nebo nestihla v daném období zrealizovat...
    Hezké chvilky u velikonoční knihy přeji. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarunko píšeš mi z duše, úžasné časopisy, rada si v nich listujem zas a znova. Odložené snáď vydržia aj pre deti mojich detí a budú spomínať na staré časy, keď maminka zbierala staré harampádí a dokonca aj časopisy o ňom :))

      Odstrániť
  4. Krásna inšpirácia. Tiež sledujem JDL na internete....Tá krabička je nádherná a celkovo -tvoje tvorenie v tomto štýle sa mi veľmi páči :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Mončika, ty si môj taký skalný fanúšik, až mi je ľúto, že sme sa ešte nemali možnosť stretnúť osobne :) Na internete zvlášť teda na Pintereste je toho neúrekom, aj na takú dobrú závisloť :))

      Odstrániť
  5. Krabička je krásná,nádech starých časů je tak okouzlující...je opravdu zajímavé sledovat kolika lidem se líbí tento styl...čím to asi je ????Dája

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti za milé slová :) čím to je, u mňa to bude asi vekom, keď som bola slobodná a bezdetná tak tento štýl ma vôbec nebral, ani náhodou :)

      Odstrániť
  6. Reni, Ty vieš štýl JDL krásne preniesť do svojej tvorby. Krabička je nežná a krásna dekorácia. Zaujali ma aj vajíčka s krajkovou aplikáciou na obrázku z knihy. Mám pár krajkových kvetiniek od svokry, tak možno niečo vyskúšam. Vďaka za inšpiráciu. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reni, časopisy JDL sú úžasné a aj keby som ich listovala donekonečna, vždy niečo nové objavím.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reny, tak ta se ti tedy mooooooc povedla! :-) Je opravdu jako od JdL! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...