13. novembra 2014

Čo so zvyškami látky

Už sa opakujem, ale tak mi dobre padol ten víkend voľna :).  Ale nebudem Vám teraz ospevovať víkend, idem Vám radšej napísať čo som skúšala. Z tekvicového šitia mi zostalo dosť veľa odstrižkov z béžovej látky a ja sysel som si ich poodkladala. Tak čo s nimi. Všetky odstrižky, ktoré boli široké cca 5cm som pospájala na dĺžku a vytvorila som si takého látkového hada.





Menšie odstrižky so šírkou menej ako 5cm som tiež pospájala a použila som ich na výrobu látkových ružičiek. Ich výroba nie je zložitá, boli rýchlo hotové, len som bola olepená od tavnej pištole ako škôlkárka, čo prvý raz vidí lepidlo :)





Naspäť k tomu látkovému hadovi. Z toho som vyrobila (zatiaľ len ako prototyp) látkový venček. Polystyrénový kruh s priemerom 25 cm som mala doma, omotala som ho látkou. Potom som pásy látky nariasila a tie som v dvoch radoch prichytila na veniec. Dostal takú dvojradovú volánikovú sukňu, potom som už len dozdobila látkovými ružičkami a prírodnými dekoráciami, čo som našla vonku.





Moja predstavivosť pri tvorení je malá, preto vždy keď niečo vyrábam, robí to len tak skúšobne. Ako to bude vyzerať, preto sú všade nastrkané špendlíky. Musím priznať, že venček sa mi páči, takže špendlíky pôjdu von a bude sa šiť a lepiiiiiť :)





Dúfam, že som Vás inšpirovala. S látkou máte možnosť vytvoriť veľa farebných variant na venček, zaujímavý môže byť aj červeno-biely, alebo zeleno-červený, alebo .... všetko je už len na fantázii. Tak nech sa Vám podarí.


7 komentárov:

  1. Je to veľmi pekné, jemné, nápadité ...
    prajem pekný deň šikulka ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Povedený věneček,moc se mi líbi.Hezký den Vera:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. u nás sa povie fodričkový :DD krásny Reni a dvojfarebný môže byť tiež skvelý

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Věneček je bezva,také jsem podobný udělala z jutového pruhu,u nás stojí cc8kč za metr,mám tam šípky a zeleň a také růžičku z proužku.Přesně jak píšeš záleží na fantazii!Moc zdraví Dája

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Venček je úžasný, fakt krásny nápad si mala a skvelú predstavu...Nellie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Je moc krásný Renatko! už jsem jich taky pár dělala, a vždy mě překvapilo, jak rychle a jak efektně to dopadlo...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Renčo, to je úžasný věneček. Krásně jsi ho nazdobila.
    Hezký večer Anny

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...