19. decembra 2011

Vianočné tradície a samozrejme losovanie

Dúfam, že ste si všetci užili víkend a krásne prežili štvrtú adventnú nedeľu. Už len pár dní a máme tu Vianoce, sviatky plné pokoja, rodinnej pohody, štedrosti. V našej rodine, tak ako v mnohých iných dodržiavame Vianočné tradície. Jani, tu sú tie naše.

Na štedrý deň držíme pôst, teda skôr iba ja držím pôst, lebo manžel nie je veriaci a deťom sa ešte postiť netreba. Takže cez deň jem veľmi striedmo. Zatiaľ som však zlaté prasiatko nevidela ani raz :)
Cez deň ozdobujeme spoločne vianočný stromček a počúvame koledy. Prestrieme slávnostne stôl, na ktorom nesmie chýbať miska s chlebom, oplátkami, medom, cesnakom, jabĺčkami a orechami pre každého člena rodiny. Pod tanier dávame šupiny z ryby, aby sme boli v budúcom roku bohatí na zdravie, šťastie, lásku, trpezlivosť, porozumenie a aj na peniaze :)

Pred večerou každý zje kúsok chleba (chlieb náš každodenný), natrieme si oblátky medom, kto chce si zaje aj s cesnakom. Rozdelíme jabĺčko, rozbijeme orechy ako symbol zdravia a rozdáme každému. Na večeru máme šošovicovú polievku, rybu a zemiakový šalát. Večeriame pri sviečkach.

Deti ešte dávajú do okna pohár s mliekom a koláčiky pre Ježiška, aby sa posilnil.

Samozrejme nesmiem zabudnúť na vyhlásenie výsledkov minulotýždňovej súťaže o túto cenu.


Losovanie bolo super rýchle. A výherkyňou sa stáva Janya, gratulujem z celého srdca.


Keď som tak pozerala na ten druhý lístoček, prišlo mi smutno, tak som sa rozhodla, že veď idú Vianoce, sviatky štedrosti. Tak Zuzka moja milá, toto som si pre teba pripravila.


Dúfam, že ti urobím radosť s háčkovanými hviezdičkami, zvončekom a srdiečkom.

Dievčatá, ďakujem Vám, že ste sa zapojili do súťaže a podelili sa o Vaše rodinné tradície.  
Už Vám len zaželám krásne prežitie sviatkov.

Renata

2 komentáre:

  1. jeeeeeeeeeeeej :) Reni dakujem moc krasne...aj Jeziskovi .))) idem poslat adresu, papa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Huráááááá! Renka, ďakujem zo srdca, že sa šťastie usmialo na mňa. Veľmi sa teším, ale mne sa ešte oveľa viac páči Tvoja štedrosť k Zuzke a preto mám veľkú radosť, že dobré srdiečka sú stále medzi nami. Želám Ti krásne Vianoce:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...