16. mája 2013

Ako som strávila víkend / How I spent weekend

Doobeda s varechou v ruke a poobede na striedačku s tmelom na nábytok alebo s rukami v hline. Cez víkend pršalo, mokro a blato bolo všade. Deti v gumákoch prebrodili všetky mláky a do večera sa stihli umazať od hlavy až po päty. Už si ani nepamätám, koľko krát som ich prezliekala.


... morning with spoon in hand and in the afternoon with a furniture sealer or hands  plunged in the soil. Over the weekend it was raining, wet and mud was everywhere. Children in wellies waded through all the puddles and were smear from head to toe. I do not even remember how many times I've changed their clothes.








Altánok dostáva svoju podobu. Nižšie steny sa budú obkladať lícovými tehlami alebo stenovým obkladom (zatiaľ ešte nemám vybrané) a zadná stena pôjde na bielo. Rada by som do altánku dala aj skrinky, moja predstava je murované s drevenými dvierkami. Najviac zo všetkého by som ale chcela starý kredenc, ako úložný priestor. To by bol môj splnený sen.


Summer house gets its shape. Lower wall will be covered by facing brickwork or wall tiles (I have not yet decided) and the back wall will be painted in white. I would like to put a cabinets, my vision is to built in bricks with wooden doors. Most of all, I would like an old rustic sideboard as storage space. It would be my dream come true.


Po minulotýždňovej zlej karme, kedy prišlo rozhodnutie, že Lenku nezobrali do školy a mne mail, že do práce nemusím nastúpiť, stačí keď si vyzdvihnem papiere sa všetko na dobré obrátilo. Tento týždeň začal radostnou správou. Stala sa zo mňa teta, bratovi a jeho priateľke sa narodila dcérka Adelka. Tešíme sa celá rodina, hlavne nech sú zdravé.

Pozdravujem Vás a prajem Vám šťastný štvrtok.

20 komentárov:

  1. Renat,ach jak ja ti preji ten krasny altan a zaroven se moooc tesim,jak jej pstupne se svym uzasnym stylem a vkusem budes vybavovat.Kredenc urcite nekde v bazarech ci antiku objevis,u nas jich je spousta.Ja obdivuji tve obri kere uzasnych pivonek a vubec tve fotky z prirody na chalupe.Moc se me u tebe libi a tesim se na dalsi fotky a nebud smutna,alespon si dcerky vice uzijes a ona se nebude trapit se skolou,i kdyz prvni trida je asi jeste fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renča, taký je život...raz dolu, raz hore, aby sme to nemali príliš jednoduché. Snáď sa všetko na dobré obráti, prajem ti to. Gratulujem k neterke,prírastok do rodiny je vždy veľká radosť.
    Záhradka sa ti krásne rysuje, vidieť, že tam trávite dosť veľa času.
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Altánek bude úžasný!Obdivuji ty krásné keříky pivoněk!Ach...
    Moc hezky je u vás.
    Hezké dny přeje Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renatko,Vy jste žena činu.Práci na zahrádce Vám závidím..to asi všichni co bydlí na sídlišti.Altánek bude úžasný a kredenc Vám velmi přeji..myslím,že se nějaká určitě sežene.Gratuluji rodičům k narození miminka.
    Přeji pěkný slunečný den.
    Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko tak to přeji miminku jen vše krásné a tobě splněný sen v podobě kredence-také po ní toužím :-)Krásný týden!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Óóó, posezeníčko se začíná krásně rýsovat :-) a plány jsou velkolepé. Jsem už teď napnutá na konečnou podobu :-)
    Moje maminka vždycky říká, to špatné se děje proto, že někde čeká něco mnohem, mnohem lepšího. Těžko uvěřit, viď. Ale vždy měla pravdu :-)
    Líbezný den přeji, Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Renátka, altánok vyzerá super a neviem sa dočkať finálnej podoby, bude to zjavne vintage pecka :o)
    Takže budeš naďalej na materskej, nezúfaj, si kreatívna, ty sa iste nudiť nebudeš a Lenka to v škôlke tiež prežije.
    Bábätku želám krásny život a rodičom radosť z toho dokonalého stvorenia, akým každé bábätko dozaista je.
    Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pěkně strávený víkend:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni, naozaj platí, že všetko zlé je na niečo dobré. Viackrát som sa o tom presvedčila na vlastnej koži.
    No a starý kredenc, by som bola schopná napchať aj k nám domov, keby bolo kde.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatko,kredenc je i můj sen...altánek bude pod tvým dozorem úžasný a vše v něj krásně sladěné ...jinak ti moc gratuluji...a Adélce přeji do života hodně zdraví...Měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni tak verím ,že už je lepšie, všetko chce čas k babätku gratulujem to je radosť a požehnanie , teším sa s tebou, altánok vyzerá super neviem sa dočkať, ako to ďalej vyriešiš mňa tiež čaká altánok pri dome, tak o to viac ma zaujíma aké budeš mať vychytávky ,žeby mi vyrástlo dvojča toho tvojho:DD? pa E.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko, krásné fotky, dětem dopřej zábavu. Já si vzpomínám, jak jsem s radostí čachtala v bahně:-)))) Adélka je krásné jméno a přeji holčičce i mamince zdraví:-) Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Reni to bude ale úžasný altánek tam se bude skvěle relaxovat :o) Fotky jsou parádní.... Měj se krásně.Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Reni, neboj, všetko bude....aj biele steny v altánku, aj starý kredenc, aj o rok prihláška do školy a možno aj tvoja nová práca. Lenka si ešte užije bezstarostné detstvo - nemusí sa učiť a Ty si trochu povegetíš.
    Tetuška, gratulujem k Adelke a altánok rastie ako z vody.
    Pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Rendi, altánek se krásně rýsuje, už se těším jak si ho zařídíš:-) No a jak píšou holky, všecko zlé pro něco dobré ... a věř je to tak:-) krásný víkend pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Renat,blahopřeji k tetičkování! M.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Vy stavíte další barák :o)? Altánek bude tedy famózní, spíš to bude taková detašovaná domácnost, že :o)? Jo a gratuluju Ti k tomu tetkovství! Krásný a ne moc pracovní víkend, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Renatko....altánek bude tedy nádherný....už se těším na další fotečky.
    pohodový víkendík...Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Renatko, altán je nádherný už teď. Vidím, že i u vás se dobré zprávy střídají s těmi horšími...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Renatka tak to bude krasny altanok...Nellie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...