17. júna 2013

Miesto na relax / Place to relax

Konečne pravé letné počasie. Takto nejako som si to predstavovala :) Cez víkend som leňošila. Dobre priznávam nie úplne, vytrhala som burinu na záhonoch. Ale práci som naozaj veľa nedala. V sobotu ani ťuk, lebo  sme si odbehli do Bojnického rozprávkového zámku a v nedeľu som zapojila manžela. 





Začal pracovať na mnou dlho obdivovanom kúsku. Získala som ho od svokrovcov, chátral pohodený vonku, tak som ho zachránila. Nebudem prezrádzať viac detailov, keď bude dokončený, ukážem Vám ho v plnej paráde. Nečakajte žiadny romantický úlovok. Kto ma pozná vie, že môj vkus je viac priklonený k rustikálnym a industriálnym veciam s romantikou iba sem tam.  





Práve tú sem tam romantiku som si vytvorila na chalupe v obývacej izbe. V rohu izby je prútene kreslo, ktoré je ideálne na posedenie pri káve alebo čaji s dobrou knihou. Chýba k nemu už len stolík. Ten je ešte stále iba v mojich predstavách, ale nejako takto by to mohlo vyzerať. 





Zatiaľ dobre poslúžil šamlík, ktorý ste mohli vidieť tu a pribudla nová okenica (fotku v stave pred si môžete pozrieť tu). Mala som s ňou viac práce. Jedna priečka bola odlomená, ale nič, čo by nezvládlo lepidlo na drevo a nabytkársky tmel. Natierala som opäť na bielo a starý ošúchaný vzhľad som vytvorila pomocou techniky, ktorú nájdete popísanú tu. S výsledkom som nadmieru spokojná už len preto, že na okenici sa zachovali staré kovové časti. Zub času na nich zapracoval a tak je patina prirodzená. Do váz som narezala posledné tohtoročné pivónie.







In the corner of the living room is a wicker chair, perfect place for relax with a cup of coffee or tea and a good book. Small handy table is still missing and is only in my imagination, but something like this might look like.





S láskou

I am linking at:

14 komentárov:

  1. Renatko to je krása. A pak že nejsi na romantiku :-)
    Moc krásný koutek jsi si udělala.
    měj se krásně Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéééj, staré okno ! Po tom tak trochu aj dosť túžim, len musí byť čo najmenšie, aby zapadlo do bytu. Ešte som naň nenatrafila.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renátka...super romantikuš....
    a čo to kreslo? Prečo je ešte panenské? Moje je už natreté a poviem Ti....robota ako sviňa a pritom je redšie ako Tvoje...
    Okno super...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renatko,to je nádhera...to okýnko,je super...perfektní koutek s milovanými pivoňkami jsi si udělala...přeji ti krásný týden papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nadherne - ja na taketo nemam ten spravny feeling - ja len obdivujem - krasa...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Rendi, paráda, já taky miluji staré okna, dveře...Moc se ti to povedlo, krásný kouteček! hezký horký den pa Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reni, máš to tak moc krásné...pivoňky ve vázičkách miluju a jsou nádherné a rámokna je boží..moje krevní skupina...závidím..pěkné zátiší..lenoš, v tomhle teple to jinak ani nejde:)krásný den:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásny kútik, ako v mojich snoch:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásne viem si predstaviť ako tam sedím a relaxujem s knihou v ruke, a Reni ty máš posledné pivonie a u nás začínajú kvitnúť....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renčo máš moc pěkné fotečky, umíš to pěkně naaranžovat. Pivoňky jsou super... Prostě samá krása. Anna

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni to okienko nemá chybu , je proste dokonalé aje clý kútik a tie fotečky proste pohladenie duše krásne , teším sa na nové


    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...