26. júna 2013

Víkendové fotky / Weekend pictures

Zdravím Vás do nového týždňa.

Všetko kvitne, rastie a životom sa to len hemží, radosť pozerať. Pre mňa, panelákové dieťa, je vlastná záhradka nová skúsenosť. Každá nová malina, nový kvietok, nová rastlinka ma nesmierne poteší (okrem buriny). V záhradníctve dostali nové trvalky a neodolala som. Kúpila som biele a fialové zvončeky aj biely flox. Pripomína mi záhradku u starkej, mala ružové floxy a boli vždy krásne.





Everything blooms, grows, a joy to behold this beauty. For me, my own garden is a new experience. Each new raspberry, new flower, a new plant makes me extremely pleased (except weeds). In gardening shop had new plants and I could not resist. I bought white and purple bells and white phlox. It reminds me of grandmother's garden, she had pink phlox always beautifully bloomed.





Tento rok sa krásne ukazuje aj hroznové víno. Je na ňom kopec strapcov. V sobotu večer k nám pricupital aj ježko. Deti ho sledovali v nemom úžase a ja s nimi, inak by som Vám ho vyfotila. Potom sa schoval pod drevo.





V predzáhradke to žije, kvitne levanduľa a potešila ma aj ruža. Vyzeralo to s ňou dosť zle. Myslela som, že tento rok ani nebude kvitnúť, bola napadnutá múčnatkou a aha ako sa krásne vyfarbila. Prilákala aj zvedavú osu.





Začína kvitnúť aj hento čudo ružové na ľavej fotke, neviem ako sa volá. Každý rok sa neskutočne rozťahuje po záhone. Poradíte? Nech viem, čo to vlastne okopávam.





Maliny a jahody sa dlho u nás neohrejú :)) Zatiaľ všetky čo narástli sme pojedli. Na džem a koláče nezostalo, asi budem musieť kúpiť viac kríkov.
...prvé černice a čučoriedky ...





A okrem záhradky mi robia radosť aj drobnosti. Keď mi ho svokra dávala, chcela vedieť načo mi bude. Takže drahá svokrička, ten starý ošarpaný rebrík teraz slúži ako "nemý sluha" na šaty. Môj veľký sen som si vyplnila aspoň na chalupe. Do bytu by som sa ho bála dať, tu deti vôbec neláka. Väčšia zábava je na dvore.





Small treasures makes me happy except gardens. When mother in-law gave it to me, she wanted to know what I'll do with it. So here it is, that old ramshackle ladder now serves as a coat hanger.




Ak ste sa zdárne dostali až sem, ďakujem Vám že ste sa zastavili
a prajem Vám úspešný aj keď trochu chladnejší týždeň.

15 komentárov:

  1. Reni, v záhradke máš samé krásne a dobré veci. Zvončeky sú nádherné a každý rok sa krásne rozrastajú mala ich moja mamina. No a rebrík? U nás tiež nikto nechápe, keď dovlečiem domov nejakú ošarpanosť, ale potom sa im to páči. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásně se ti všechno rozrůstá. Růže nádherné a moc se mi líbí žebřík. Reni,krásný a pohodový týden i tobě. Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. máš krásnu záhradu a páči sa mi aj nápad s rebríkom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reny, krásně Ti to všechno kvete. Taky jsem z paneláku a pěstování kytek i zeleniny pro mě bylo velkým dobrodružstvím. Vlastně pořád je. Skvělé fotky! Ten žebřík vypadá parádně. Měj příjemný den! Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahojky Reni.máš krásne prekvitajúcu záhradku.prajem veľa úspechov pri dalšom budovaní tvojich snov.waw,rebrík je fantastický!!čo sa týka kvetinky,myslím si že je to Astrovka - Callistephus.teším sa na dalšie fotečky zo záhrady.pekný den,jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reatka,jsem na tom jako ty,i kdyz nejsem panelakove dite,tak me zaujme kazdicky novy kvitek,i kdyz svou zalozenou zahradu mam druhym rokem.U tebe to vypada uzasne a nejkrasnejsi jsou dech berouci mnozstvi ruzovych kvetu,Ale i ostatni kvetinky jsou romanticke,uz se tesim na dalsi fotecky z chaloupky.To pro tebe musi byt uzasny relax.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Rendi, krásné fotky!! Jsi už zdatná zahradnice, jak ti to všechno pěkně kvete:-) Myslím, že to je nějaký druh astry - u nás se říká také hvězdník. A žebřík je perfektní!!! Tak si užívej léto a pa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Rebrík krásne splnil svoju úlohu, s doplnkami veľmi pekný kúsok ... aj do bytu.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Renatko,dnes si mě moc potěšila kupou nádherných fotek,keř obsypaný květy růží je nádherný ani se ti nedivím že potřebuješ občas z paneláku "vypadnout" když máš tak nádhernou chalupu...já bych tam byla pořád...užij si poslední červnový týden a začátek prázdnin ...papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatko, moc pěkné fotečky. Žebřík je super. Já když jsem se nastěhovala, tak jsem ho měla několik let v obýváku, dala jsem na něj dvě desky a hned bylo kam dát rádio a pár blbostí.

    .. ohledně dotazu na přízi tak je to Camilla odstín 172 .. pokud ho u vás nekoupíš tak Ti ho můžu koupit a poslat..

    .. pěkný den .. u nás konečně neprší .. Denisa ..

    OdpovedaťOdstrániť
  11. U teba je vždy radosť zastaviť sa. Nápad s rebríkom je fantastický, ale doma by som nenašla pochopenie pre takýto druh nemého sluhu a vo víkendnici sú stiesnené podmienky na takýto kus "nábytku" :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko krásně ti to na zahrádce kvete radost pohledět :o) Ten žebřík vypadá super --- skvělý nápad na chalupu tohle by mě nikdy nenapadlo...Měj se moc krásně a přeju nádherné léto :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Reni máš to na záhradke krásne radosť pozerať:-) a máš zase úžasný nápad s tým rebríkom.Ako vždy...prajem pekný týždeň

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj Reni, zahradka ti krasne kvete, Flox mam take moc rada, protoze mi pripomina detstvi,babicku,chalupu... a zebrik jsi "zprovoznila" opravdu skvele ;) Zdravim, Monika.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Reni, moc krásně ti to všechno kvete .... Marki

    PS: Ten žebříček je parádní !!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...