1. januára 2013

2013 ...nový začiatok


... a máme tu Nový rok. Pred sebou 365 prázdnych nepopísaných listov. Je na každom z nás čo do knihy zapíšeme. Želám Vám do Nového roku 2013 stránky, plné krásnych zážitkov, veľa energie na plnenie si svojich snov,  pozitívnych myšlienok na prekonávanie životných prekážok, vytrvalosť a húževnatosť. Lebo ak ste pre niečo zanietený a silno zapálený, stáva sa, že sa Váš sen vyplní.


Novoročné predsavzatia, že vraj si ich ľudia dávajú na Nový rok. Čert ich ber. Už si nedávam žiadne, aj tak som ich ani jeden rok nedodržala. Povedala som si, že teraz to vezmem z úplne iného konca. Nie predsavzatia, ale ciele, ktoré by som chcela dosiahnuť v Novom roku. Bude to taká štafeta, ktorú potiahnem od Januára až do Decembra, pekne voľným tempom.
 



Čím som staršia, tým viac sa na túto tému pozerám triezvejšie. Priznajme si, nemladneme. Máme iba jeden život, jednu šancu, tak ju netreba premrhať pachteným sa za niečim, čo sa zdá byť na prvý pohľad dokonalé. Veď dokonalý život neexistuje, existujú iba momenty a prežitky v živote, ktoré si môžeme zapamätať ako dokonale krásne.
 
Na rok 2013 si dávam triezve a dosiahnuteľné ciele.
 
 
• Pre zahraničných čitateľov blogu ( zopár sa ich určite nájde) som sa rozhodla oprášiť anglický slovník a písať príspevky dvojjazyčne. Na blogu je síce prekladač, ale niekedy prekladá úplne mimo. Truly speaking, translate this long New Year's story is a big challenge for me. I will start in my next post, I swear :)

• V minuloročnej 11-tkovej štafete som sa znažila vymámiť z Vás nápady, čo Vám na blogoch chýba. Z odpovedí som sa však veľa nedozvedela. Tak som sa rozhodla, že zaradím na blog sériu príspevkov o tom, ako pracovať so softwérom na úpravu fotiek. Ešte neviem ako pravidelne sa budú na blogu objavovať, ale určite viem, že to bude jednoduché, zrozumiteľné a s obrázkami. 

• O pár mesiacov moje rodičovské dovolenkovanie skončí, takže budem musieť oprášiť svoje účtovnícke vedomosti, naštudovať aktuálne zákony a nakopnúť sebavedomie. Sama som zvedavá, ako zladím prácu, rodinu a nutkavý pocit na tvorenie :) Myslím, že to bude celkom výzva. Alebo ďalší cieľ? 

•  Začiatok roka bude spojený aj s jedným kreatívnym prekvapením, ale musíte si naň počkať. Zatiaľ je to také malé veľké tajomstvo.

• Určite môžete počítať tak ako v minulom roku aj s tvorením a renovovaním, či už na byte alebo na chalupe (podľa mňa je vždy čo zlepšovať). 
 
Nad ostatným sa nebudem ani pozastavovať. Myslím tým,  začať cvičiť a schudnúť (po sviatkoch to bude asi nutné), zdravšie sa stravovať, byť milšia, trpezlivejšia, tolerantnejšia. Budem to brať tak, ako to prinesie živoť a snažiť sa zachovať si pritom duševné a fyzické zdravie a optimizmus :)
 
A na záver, ak ste to vydržali so mnou až sem... dali ste si aj Vy nejaké novoročné predsavzatia?

20 komentárov:

  1. Krásné cíle, proto Ti přeji, ať cesta k nim je v roce 2013, co nejsnadnější!!!
    Jinak, kdybych si dávala nějaké, předsevzetí, tak bych se chtěla naklonovat. Pak bych došla asi k několika cílům najednou:-)
    Tvoje jmenovkyně, také "Znovuzrozená"
    P.S.
    to bude blog prakticky tří jazykový:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti Renatko, kiež by to bolo jednoduché. Ale zase keby to bolo také jednoduché, no koho by to bavilo, že?
      Nejaký ten klon by sa veru občas hodil, hlavne keď mám v hlave tisíc nápadov a ruky len dve :)) Aj tebe všetko dobré do Nového roku.

      Odstrániť
  2. Fiha,teda ty jsi si na jednu stranu dala pomerne dost cilu,ale ono je vlastne jedno,zda to pojmenujem cil ci predsevzeti,proste meli by jsme se trosicku snazit byt v necem lepsi,ti myslim spise povahove rysy,ja se opravdu budu snazit neresit veco nepodstatne a nelamat si hlavu a byt asi vetsi optimistka a co nejvic si uzit s detmi,kazdy den se na ne divam a rikam si,jak ten cas leti,takze uzivejme si dneska a prozivejme den,jako by byl ten posledni.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cieľov je dosť, ale mám na to celý rok a keď sa nezadarí, tak sa svet nezrúti, že? :)) Ja som zase typ, že si vždy niečo naplánujem alebo vysnívam a snažím sa za tým ísť (samozrejme, že nie cez mŕtvoly), lebo to ma vždy niekam posúva.

      Odstrániť
  3. Renatko, ať se Ti daří naplňovat vše co jsi si naplánovala a já se budu těšit na nové nápady,
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reni, tééééda tos mě navnadila ,..... hlavně na tu úpravu fotek se moc těším .... to jde nějak mimo mě a přitom fotím moc ráda ... jediné co umím je vyříznout detail a přidat bílý rámeček, takže volám třikrát hurá !!!! .... Držím ti palečky, ať lehce vpluješ do pracovního procesu,..... mě to bohužel tak lehce nešlo, chtěla jsem být ve všem stoprocentní a dokonalá, být dokonalá máma, hospodyňka, manželka a učitelka, ale výsledkem bylo to, že jsem byla utahaná, měla jsem deprese, že to nezvládám a neměla jsem čas ani chvilku pro sebe, když už jsem byla skoro na zhroucení, řekla jsem si dost !!!! Ve všem jsem lehce ubrala a ono to najednou šlo ..... Teď u nás sice není vždycky stoprocentně uklizeno, njsou denně teplé večeře, ten koš s nevyžehleným prádlem se mi stále vrchovatí, děti pochopily, že si občas můžou hrát nebo udělat něco samy a manžel .... ten se s tím smířil ..... je radši, když je doma klid a pohoda, než když je ze mě uzlíček nervů .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to si budem chodiť k tebe po rady, keď nabehnem na pracovný mód :)) Ja som taká "praštená", že všetko musí byť eňo ňuňo, ale zrejme budem musieť ubrat z nárokov a hlavne si to asi dám vytetovať na čelo, aby som si to každé ráno pri pohľade do zrkadla pripomenula :)))
      Na tú úpravu fotiek sa aj ja teším:)

      Odstrániť
  5. Ja sa s predsavzatiami vôbec nezaoberám. Som rada, keď sa ráno zobudíme a bonus je, keď máme ísť kde do práce, k tomu nejaký ten koníček. ... nie, nevidím všetko čierne, som len realista.
    Pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janik a možno aj hej, len ich nedefinuješ ako predsavzatia. Veď aj túžba, mať šťastnú a harmonickú rodinu, je cieľ. Nedostala si ju v obchode, ani nevyhrala v súťaži, snažís sa o to každý deň. Prajem ti do nového roka všetko dobré :)

      Odstrániť
  6. Reni všetko dobré Tebe aj Tvojej rodine!
    Ciele máme asi všetci a menia sa s vekom, ... spomínam ako bolo mojím cieľom skončiť výborne univerzitné štúdium, ale hned ako sa tak stalo hned ma to nakoplo na ďaľší cieľ vzdelavať sa dalej, .. a tak to ide ... ale u mňa skôr dlhodobe ciele, na ktorých pracujem niekedy aj roky ..
    Reni, nech Ti vydrží nadšenie a Tvoje ciele nech sa Ti plnia ...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reni, také vše nej do nového roku. Předsevzetí si už také nedávám, málokdy jsem ho vydržela do druhého dne :-) Ale už se těším na překvapení, které chystáš :-) A jeden cíl máme společný, také bych chtěla začít psát blog dvojjazyčně, vždycky mě štve, že to Googlu dlouho trvá, než to přeloží :-). Ať se daří, Alča

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Renka, do roku svetla ti prajem vsetko dobre a tesim sa na kazdy prispevok, ktory vlozis :), pa Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni, takže bol to poriadne inšpirujúci príspevok. teším sa na Tvoje inovácie a aj na to, že sa niečo vďaka Tebe priučím. Ako vidím máme rovnaké povolenie (mimochodom z duše ho nenávidím) je ním účtovníctvo. Nuž je to poriadna drina, aj keď sa to nezdá. Zákony sa neustále menia a niekedy by sa nám zišlo okrem ekonomického vzdelania aj právnické. Proste musíme vedieť všetko hneď a zaraz. Držím Ti palce, aby sa Ti všetko podarilo skĺbiť. Určite to ide a Ty taká šikulka to zvládneš. Takže prajem Tebe a celej Tvojej rodinke veľa zdravia, lásky a spokojnosti. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Reni, moc ti přeji, ať se ti všechno vydaří!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni, vďaka za také nádherné priania, ktoré si nám, svojim čitateľom, krásne napísala a zaželala. Všetko z toho budem ja tiež tento rok nesmierne potrebovať. Želám ti, nech sa ti rok 2013 vydarí podľa tvojích predstáv, nech si šťastná a spolu s tebou aj všetci okolo teba.
    Teším sa aj na anglickú verziu tvojho blogu. Musím sa priznať, že niečo podobné som plánovala ja už dávnejšie, no akosi som nenašla odvahu... Je dobré, že ty si ju našla, tak budem trénovať aspoň u teba.
    Rodičovská dovolenka sa už veru kráti aj mne a ako vidím, budeme študovať rovnakú literatúru:-) Tak novinkám i štúdiu zdar!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj, Reni! Moc pěkně jsi to napsala a skvěle vystihla. Z novoročních předsevzetí jsem rovněž už dávno vyrostla a ani před tím jsem si nikdy žádná významná nedávala. Protože jak píšeš, stejně jsem je nikdy nesplnila. Už teď se moc těším na Tvoje příspěvky a na dvojjazyčné příspěvky. Také budu muset upgradeovat na anglickou verzi, protože mi píše hodně zahraničních čtenářů ohledně mých návodů. Přeju hodně úspěchů v osobním, tvořivém i pracovních životě! Měj se moc krásně, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Szczesliwego Nowego Roku Reniu!

    Pozdrawiam serdecznie

    Dagi

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Reni ja som na tom podobne ako ty. 18 rokov som mala už v minulom storočí, takže novoročné predsavzatia už nie sú, ale za to mám určené svoje ciele,ktoré by som rada vo svojom živote dosiahla. Niektoré sú kratkodobé a iné dosiahnuteľné naozaj až po určitých rokoch. Tak uvidím.Ale posnažím sa.
    Tento rok je rokom "viery a nádejí" tak verím, že každému sa dostane aspoň za kúsok. A svet bude krajší.
    Najviac však obdivujem tvoju angličtinu (ja som večný začiatočník),verím že pomôže aj mne. Je to skvelý nápad a vychutnávam si to aj na iných blogoch.
    Prajem pokojný rok 2013 plný viery a nádeje, pohodový nástup do práce. Neboj, zvykneš si od prvého dňa. Zdravím Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. držím palce, nech sa ti to všetko podarí splniť, myslím že ja mám veľmi podobné predsavzatia, tak hurá na to! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ahoj Reni , aj keď oneskorene ale prajem Ti všetko dobré a držím palce aby si všetko čo Ťa v tomto roku čaká zvládla ako sa len najlepšie dá....hlavne v pohode a v zdraví.
    Na ostatné Tvoje nápady sa nesmierne teším , držím palce aj na uspešný a pohodový nástup do práce...
    Aj keď postupne z novoročných predsavzatí vyrastieme , dôležitejšie je že stále o niečom snívame a tieto naše sny -aj keby to bol iba jeden jediný -nás v živote posunú ďalej a ďalej.Takto si urobne náš život krásny ......

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...