20. februára 2013

Vajíčka a Čipka / Eggs and Lace

Môj dnešný tip na veľkonočnú dekoráciu by som nazvala, všetko čo nájdeš doma. Na veľkonočnú výzdobu, ktorú som doteraz pripravila a postupne Vám ju ukážem, som použila iba veci, ktoré som našla doma. Priznávam, kupovala som pierka, ale bola to naozaj nutnosť. Mestské dievča, ako ja má veľmi málo možností, ako si zadovážiť pierka. 


My idea for Easter decoration I would call, all you can find at home. Easter decorations, which I have prepared so far (will show you next time) I used only things I found at home. I admit, I bought feathers, but it was really necessary. City girl, as I am have very small options to get the feathers.




Malá porcelánová miska z kuchyne a zopár bavlnených čipiek, tie ste už videli. Stačí zopár drobností a vykúzlite z toho krásu. Takže čo som pridala ja - látkového zajačika od Klárky, pierka (tie kupované), vajíčka (z minuloročnej zásoby, nepravé prepeličie), tyminánové vetvičky z chladničky (varila som tymiánový sirup na kašel a zopár ich zostalo), drevenný mini ruženec (ale ten je tam ako čerešnička navyše). Všetko to spolu ladí, kombinovala som bielu, zemité odtiene a trochu čerstvej zelene.

Small porcelain bowl from the kitchen and a few cotton lace, you have already seen them. Just a few novelties and you can make the beauty of it. What I added - fabric bunny from Klárka, feathers (bought), eggs (from last year's reserves, faux quail eggs), thyme from the fridge (I cooked thyme cough syrup and couple of them left), wooden mini rosary (but this is only the cherry on the cake). It all fits together, I combined the white, earthy tones and a bit of fresh greenery.




Je to také jednoduché. .... ak nemáte misku, stačí aj tanier. Ak nemáte prepeličie vajíčka, nevadí, vyfúknite zopár slepačích vajíčok (skombinujte tie s bielou aj hnedou škrupinou) a doplňte to všetko čerstvými kvetmi, vetvičkou zlatého dažďa, čerešne alebo krušpánu, kvetom ruže, skrátka čímkoľvek, čím to celé oživíte.


It's that simple. .... if you do not have a bowl, just grab a plate. If you do not have quail eggs, do not worry, few blown out hen eggs is enough (combine white and brown shells) and finish it with fresh flowers, golden rain branch, cherries blossom branches or boxwood, roses, ... anything, what brings some life.






Linking to:

Majte krásny deň
Have a wonderful day

23 komentárov:

  1. Reni, to je opravdu moc pěkné! Moc se Ti to povedlo, krásně jsi to všechno zkombinovala! Miluju aranžmá typu "co dům dá" :o) pa,L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krasna a nezna dekoracia, ziadna farebna >divocina<...aj ked sa mi pestre a jasne farby velmi pacia, toto ma riadna smrnc. good idea ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasa,nejvic me tam dostaly vetevky bylinky,to by me jen tak nenapadlo vetsinou se dava travicka ci mech a super napad dat tam jen tak ledabyle krajky.Jinak dekuji za komentik,tak to u nas by se ti libilo,tramy drevene ze sto let stareho mlyna mame ve vsech pokojich,i koupelnach a detskych pokojiccich.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reny, krásně nadekorováno! Přesně takto se mi to líbí a na velikonoce bych chtěla mít nazdobeno přesně v tomto duchu. Díky za inspiraci! Hezký den! Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renuška...ahoj...a přesně toto se mi líbí. Jednoduché, čisté a něžné. Moc hezké, pa pa martina ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reni nádherne pokračuješ v prírodných, nežných dekoráciách tak, ako si to mala na Vianoce. Je to veľmi pekné a pritom jednoduché. Krása. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hi Renata! Just love the simple beauty of your decorations! So fresh looking and natural looking. And thyme cough syrup? How do you make that? I was really needing some last night!

    Thank you for linking up to Blissful Whites Wednesday!
    Hope you're having a great week!
    Hugs,
    Becky

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Renatko,to je moc krásné aranžmá ...něco podobného plánuji do sklenice...přeji krásný u nás zasněžený den papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásne Reny, nádherne si to naaranžovala, tlieskam aj k zmene titulky! Maj sa krásne...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatko, skvělý nápad a krásně zrealizovaný. Moc se mi to líbí.
    Hezký večer ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Such a fun idea and so sweet and beautiful!
    Hearts,
    Betsy

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko, moc krásné zátiší! Dokonale ladí s tím sněhem, co je venku... :o) Ale já se nebojím, on roztaje a pak to bude teprve paráda!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Aké milé :) Ale ani s mi nechce veriť, že je Veľká noc za dverami, keď je taká zima...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Reni budu se opakovat jako ostatní prostě krásné a něžné.MARTINA :O)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Renčo, děkuji za návštěvu mého blogu a neboj, já se jen tak nevypnu:-). Máš to krásně sladěné a je z toho cítit něha:-). Krásný večer Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Mám rád "co dům dal" taky ak často tvořím :-)Krásný večer!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Krásné aranžmá, velice příjemné a oku lahodící ... Už aby bylo jato - takhle si jej přivoláme.... Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Lovely little arrangement, it speake to my heart, soft and gentle in such a hard world.
    Blessings from Canada
    Bernice

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Perfect and sweet! A lovely touch for the Easter holiday... and I would even keep it around to enjoy afterwards! It's that precious!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...