3. júna 2013

Ako na hojdačke / On Swing

Ani veriť sa mi nechce, že začal jún. Sedím na pohovke zamotaná v deke, prsty skrehnuté od zimy a vonku zase prší. Pršalo aj včera, aj predvčerom. S hrôzou som dnes na obrazovke sledovala správy o povodniach v Čechách. Som s Vami, myslím na Vás a dúfam, že nikomu sa nič strašné nestane. Tento rok sa počasie asi zbláznilo a pekne sa s nami pohráva.

V sobotu som si pripadala ako blázon. Ráno ma z postele vytiahli slnečné lúče. Po dobrých raňajkách som vybehla na dvor, vybrala brúsku, štetec, farbu a .... začalo pršať. Tak som to všetko schovala nazad a .... prestalo pršať. Tak som to zase všetko vytiahla a pustila som sa do prerábky vešiakovej steny, dúfajúc že rozvičku už mám za sebou. Takto to nakoniec dopadlo ... malá muška zvedavá, do záberu sa vopchala





I can not believe June is over here. I am sitting on the couch, wrapped in blanket, my fingers are numbed by cold and it's raining again. It rained yesterday and day before yesterday too. With dread I watched on TV reports on floods in the Czech Republic. I'm with you, I think of you and I hope nobody gets hurt and nothing terrible happens. This year is going crazy about weather and weather is nicely playing with us.

On Saturday, I feel like a fool. Sunshine pulled me out of bed saturday morning. After a good breakfast I ran into the yard, picked grinder, brush, paint and .... it started to rain. So I hid it all back and .... rain stopped. So I pulled back everything I started to renovate clothes hanger, hoping that warm-up is already behind me. Here is how it turned out ... small curious fly nipped in  :)





V nedeľu som vytiahla foťák a urobila pár záberov rozkvitnutej predzáhradky. Musel byť na mňa komický pohľad, sused pred garážou sa tváril všelijak :)) Ženskú v záhrade pobehovať s foťákom (namiesto motyky) v dedine ešte asi nevidel.  Tráva bola ešte orosená, mala som nutkavý pocit fotiť v leže, ale nebola odvaha. Odniesli to iba mokré kolená. 

 Tento rok ma prekvapila ruža, nádherne rozkvitla. Na jeseň som bola k nej hrubá a dosť razantne som ju ostrihala. Poblíž som zasadila levandulu. K fialovej z minulého roku, pribudla ďalšia fialová a dve biele a ružové. Sú ešte malé, ale už sa teším na budúcoročnú úrodu. Mám s ňou isté plány.





On Sunday I pulled out the camera and made ​​a few shots of blossoming garden. It had to be funny view at me. Woman running around with a camera in the garden (instead of hoes) is seen rarely in the village. The grass was still dewy, I had a compulsive feeling to lie down to take pictures, but had no courage. It took only wet knees.


This year I was surprised by roses, they bloomed beautifully. In the fall I was very harsh to them and made a big cut. Near I planted lavender. To the purple one from last year, I planted another one and two white and pink. They are still young, but already looking forward to next year's harvest. I have some plans with her.








Ďakujem, že ste sa zastavili, za všetky komentáre, ktoré mi píšete. 

Robia mi veľkú radosť.

Thank you for stopping by, for your lovely comments. You make my day.


14 komentárov:

  1. Renatko, věšák se ti moc povedl:-) Pěkný nápad patinovat i háčky.Krásné...Pěkný den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatko věšák se povedl moc.Květinky jsou krásné.Moc hezké fotky.Kéž by se počasí umoudřilo,je to hrozné jak stále prší.Pa Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vešiak je pekný a akékoľvek počasie ťa predsa nevtiahne do nudy. Poznám podľa seba, vždy sa je do čoho pustiť. Ťažšie sa sledujú televízne zábery z povodní ... zlé je na to pozerať a nie ešte zažiť.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renatko,s tím počasím je to prostě hrozný...chvíli tak a pak jinak...možná to bude i tou 13 na konci tohoto roku :-))) ...a co se týče tvého věšáku,tak se ti moc povedl...moc se mi líbí ty háčky(věšáčky)...super...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatka vesiacik v Tvojom prevedeni je uzasny. V predzahradke to tiez krasne kvitne. Co viac si mozes priat, snad len to lepsie pocasie.Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné fotečky. I mně je zima a přemýšlím o tom, jak by bylo fajn si zatopit.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Povedlo se na výbornou.... a růži ta voda asi svědčí:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Renatko máš překrásnou růžičku a věšeák je také moc krásný!!!U nás tedy jen a jen prší ,snad ani nepřestává :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten vešiak je nááádhernýýý a ružičky sa držia v tomto počasí.
    S tou vodou to naozaj nie je už vôbec zábavné, aj ja sa doma chúlim pod dekou, ale uháčkovala som ju krátku, musím pár radov pridať. A tá piknik deka, na ktorú si u mňa videla tie koliečka, ach tá si tiež na to teplo počká, asi mám času dosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatko, u nás to doteď bylo bez těch sluníčkových chvilek... Věšák je parádní a fotky zahrady taky, i to čtení...soused si užil, co :o)
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni , ten vešiak máš krásny, prajem veľa slniečka.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Na skrývačku pred dažďom som sa v sobotu zahrala aj ja a bola som celá rada, že konečne prší.
    Reni, vešiak je parádny!!!
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mne sa včera stalo niečo podobné.. Od rána bolo krásne, tak som sa so všetkým presťahovala von... Čo ma prekvapilo, bola som tam asi tri hodinky, moje ramená o tom vedia svoje, hovorili o tom celú noc :) No a napokon ma zrazu prepadol taký pocit, že by som si mala všetko zbaliť a pobrať sa dnu... o pár minút už pršalo :) No ale to je to najmenej podstatné :))) Vešiak sa ti výborne podaril, je naozaj krásny! Si šikulka. K ružičkám gratulujem, u mňa to prežilo 6 z 11tich a zatiaľ sa ku kvitnutiu hlási iba anglická. Prajem už len krásne dni, papa

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...