27. júna 2013

Rozlúčka so škôlkou / Goodbye Kindergarten

Tento týždeň je Lenkinim posledným týždňom v škôlke, teda mal byť. Lenže cez víkend ochorela a tak zostala doma. S pani riaditeľkou sme sa dohodli, že vo štvrtok príde aspoň na rozlúčkovú besiedku.


This week is the Lenka's last week in kindergarten, or should be. She got sick this weekend and stayed at home. I agreed with kindergarten director and she may come to the Thursday goodbye party.





Ja som sa podujala vyrobiť darčeky pre pani učiteľky. Dlho to bolo tápanie v tme, nemala som absolútne žiadnu predstavu, čo by som mala vyrobiť. Najskôr sa "narodili" ihelníky, inšpiráciu som ako inak našla na Pintereste a boli hotové raz dva.


I undertook to make gifts for the teachers. Long it has been groping in the dark, I had absolutely no idea what I should make. Crochet needle-case was "born" first, I found inspiration like otherwise on Pinterest and they were finished in a minute.





U Mišky Mi-mo-šky som videla krásne šité obaly na knihy a tak ma napadlo ušiť obal na zápisník, farebne zladený k háčkovaným ihelníkom. Nikdy som nič podobné nešila, takže to bola ťažká improvizácia. Obkreslila som si zápisník plus mínus nejaké cm na odšitie. Lenže to som nerátala, že okraje sa na záver prešívajú a tak sa obal skráti o ďalší cm.  To ste ma mali vidieť ako som si klopala na čelo, že aká som ja šikovnica velešikovná. Čo teraz? Šiť nové? Ani nápad, to nestíham (šila som ich tento týždeň). Nové už nič nevymyslím takto na rýchlo, ešteže ma trklo. V skrini máme orezávačku, tá ma zachránila. Orezala som strany zápisníku, aby sa vošiel do obalu a bolo vymalované.







Dúfam, že sa darčeky budú páčiť. Už len pár dní a huráááá prázdniny. Tešíte sa na prázdniny s deťmi alebo riešite aký program vymyslieť?

17 komentárov:

  1. Renatko,jehelníčky i obaly na zápisníky jsou úžasné a pak že nejsi šikulka...vždy se to dá nějak vyspravit...paní učitelky budou jistě nadšené...a program na prázdniny zatím ještě nemáme vymyšlený...záleží na počasí :-) ...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jehelníčky jsou božííí!Obal na zápisník také.Krásné dárečky!Hezké prázdniny přeje Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renatko,
    krásně jsi si s dárečky poradila!
    To mě to ještě dnes čeká a bude to těžká improvizace na poslední chvíli ;-)
    A na prázdniny se těším, ale také budeme improvizovat dle počasí a momentální situace !
    To jsem si vždycky myslela, že já musím mít všechno naplánované dopředu , asi stárnu ;-)
    Krásné prázdniny a už žádné nemoce !

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reni,skvelý nápad.darčeky sú velice milé,si šikovnica :-).pa,jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Reni, sú nádherné aj ihelníčy aj obaly. Tu sa presne ukázalo, aké sú ženy veľmi nápadité. Jedna orezávačka a obal je na mieru. Krásne si to vyriešila. Pani učiteľky sa budú určite tešiť z týchto darčekov, pretože sú nádherné. Ja by som sa teda tešila ako blázon. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je fakt nápadité, tie ihelníčky sú ako cukríky, a do zápisníku sa bude písať jedna báseň. Neviem komu by sa toto mohlo nepáčiť.Ináč ja tiež si niekedy myslím, že šup šup a mám to a potom narazím na nejaký odpor, ako tie tvoje zápisníkové listy, ale ako vraví môj Betmen "nič neni na pevno", teda si si poradil a presne podľa tohto motta.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. joóó´j nádherné, aké zladené fantastické krásne nemám prídavné slová a že si si našla čas to najviac oceňujem, ja som sa tiež zaviazala napiecť farebné muffinky na rozlúčku do zš synovi ktorý ide na druhý stupeň ,to ma však dnes ráno /mala som ísť do práce/čakali samé nemilé prekvapenia Anička sa zobudila s príšernou laringitídou o 7mej prišiel vodár /keby tak neprišiel/ ktorý opravoval v záhrade čerpadlo rovno pre obývačkovým oknom a rotujúca súčiastka čerpadla mu vletela cez obývačkové okno tak nešťastne, že jemu zlomila ruku a ja som sedela s dcérou na sedačke hneď vedľa okna!!! celá obývačka až po kuchyňu 16 m /sú prepojené/ boli zasypané sklennými úlomkami a jemnou triešťou , taká to bola šajba ,ako nechápem, že tá triešť nás nezasiahla ešte že nám sa nič nestalo ked sa s..rie tak sa s..rie to upratovanie bola jedna veľká katastrofa dlážka zničená , ako vymeníme okno netuším lebo je to velka presklená stena a vodár mal ísť dnes na dovolenku.......... a tak ma teraz čakaju tie muffiny, no komu by sa chcelo... ale tak som celá vďačná, že sa nič vážne nestalo prajem ti Renatka pokojné leto ... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bože Erika, to je ako z nejakého hororu, toto nevymyslíš. Ešteže sa našťastie nikomu nič nestalo. Aj tebe prajem kľudnejšie leto.

      Odstrániť
  8. Renatko,pěkně jsi to vymyslela. Jehelníčky jsou vděčné. I kdýž mě sestává, že hledám nejen jehlu, ale i jehelníček:-)).Krásné prázdniny Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Renčo, ty jsi šikovná!!Paní učitelky budou mít radost:) Povedlo se ti to moc...pěkné!!!! Hezký zítřejší den...a hodně zdraví tobě:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jáááá chcu být taky paň učitelka Tvojí dcérenky;-D! Máš to ale moc peknučké čmaněníčko, ženo šihovná!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Páááni.... za mých dětských let se učitelkám nosily kytky, a teď dostávají tak nádherné dárky.... ty se mají:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko, vykouzlila si parádní dárečky, musely udělat velkou radost.
    Prázdniny mám ráda, i když se vlastně týkají jen dětí (u nás vlastně jen Adama). Jejich program se ladí už tak od ledna (tábory, dovolená, kamarádi).
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Renatko, přeji pěkný večer od nás a musím moc pochválit jehelníčky...jsou krásné...neumím tak dokonale háčkovat, jako ty, ale chystám se na nějaké vzdáleně podobné jehelníčky už dlouho...nebyla jsem nějak schopná se k tomu dokopat, tak děkuji Tobě za připomenutí...těším se na další krásné příspěvky na Tvém bločku...Radka :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Reni , tie darčeky sú nádherné ....prajem krásne prázdniny

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Renatko, nádhera .... paní učitelky musely být nadšené .... moc se ti ty jehelníčky povedly ....pa, pa Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Renatka krasne darceky si pripravila :) Nellie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...