19. júla 2013

Hruškový koláč / Pear Pie

Na víkend sa vždy hodí tip na dobrý letný koláč. U svokrovcov dozrievajú hrušky, sú dosť sypké a tak išli do koláča. Priznávam, nie som veľký fanúšik lístkového cesta, na mňa je príliš "tučné" a tak si ho dopriavam iba sem tam. Ale ak Vám lístkové vyhovuje, tu je recept na chutný a svieži hruškový koláč.




Budete potrebovať:

500gr balenie lístkového cesta, 1 kyslá smotana, 3 polievkové lyžice vanilkového cukru, 1 celé vajce, 1 polievková lyžica hladkej múky, 2 až 3 hrušky


Formu vymažte tukom, lístkové cesto rozvaľkajte a preložte do formy. Okraje trochu orežte, nevadí ak budú trochu prečnievať (ja som ich zahla dovnútra). Hrušky zbavte šupky a vykôstkujte, nakrájané na mesiačiky vyskladajte na dno formy. V miske zmiešajte kyslú smotanu, cukor, vajce a hladkú múku. Zmes vymiešajte do hladka, aby nebola hrudkovitá a prelejte ňou hrušky. Ak Vám zvýši cesto ako mne, dozdobte vrch koláča. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 20 až 25 minút.








I'm here with another recipe for a refreshing summer pie, a pear pie. Weekend is getting close and a good recipe is always handy. So what you need to bake a pear pie.


Ingredients:
500g pack puff pastry, 1 sour cream, 3 tbsp vanilla sugar, 1 whole egg, 1 tbsp plain flour, 2-3 peeled and sliced pears


Instructions:

Grease pie pan, rool the puff pastry and place in a pie pan. Trim the edges, never mind if the edges overhang (I rolled them inside). Peel off the pears, get rid of the pearstones and slice them to wedges. Fill the whole pie pan with sliced pears. Preheat owen to 220 degrees. Put the sour cream, egg, vanilla sugar and flour in the bowl and stir mixture until smooth. Pour the mixture in a pie pan. Place a pear pie on a baking sheet and bake for 20 - 25 minutes.





Gazdinka bola tentokrát roztržitá, trochu som ho pripiekla. Ale aj tak chutil veľmi dobre. Nabudúce vyskúšam pridať škoricu, tá sa k hruškám skvele hodí. Dobrú chuť.

12 komentárov:

  1. Renatko, koláč vypadá opravdu nádherně, miluju všechno kde jsou jablíčka! děkuji ti za úžasný recept.
    Přeji ti krásný den a skvělé léto papa ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Reni, veľmi rýchly a jednoduchý koláč a vyzerá skvele. Len nemáme hrušky, asi skúsim s jabĺčkami, snáď to nepokazím. Vďaka za recept.Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renatko,tak pádím do obchodu pro smetanu a listové těsto...hrušky mám...koláč totiž vypadá tak lákavě,že ho prostě musíme s Kačenkou upéct :-)...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. miluji všechno kde jsou hrušky.-)) ne jablka.-)))hihi
    krásný den

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypadá chutně, ten by stál za hřích:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. hruškový som ešte nejedla...
    vyzerá parádne... asi vyskúšam
    vďaka za inspi

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reny, koláč vypadá velmi chutně! Díky za recept! Vyzkouším...Hezký víkend! Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jéje, taková dobrota... škoda, už hrušeň nemáme a nikdy v okolí nerostou... a v obchodě jsou tak drahé... dala bych si hned!!! I tak díky za príma recept.. pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Renatka, super tip! Pockam si, ked nam hrusky dozreju a urcite vyskusam. Krasny vikendik:-) ...Gabika...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásný koláč,který upeču...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Výborné, hruškový by som aj ja rada, až nám dozrejú. Vyzerá skvelo, dík za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...