29. júla 2013

Víkendové myšlienky / Weekend thoughts

Zdravím Vás, dúfam, že ste "pekelný" víkend prežili v pohode v chládku alebo vo vode.


My sme ho strávili zalezení v chalupe. Jej chladné steny nám tento víkend poskytli dokonalé útočisko pred horúčavou. Vyliezli sme až podvečer a deti sa dosýta vykúpali v bazéne. Aj by sme sa išli kúpať, keby môj muž nezabudol doma batožinu, v ktorej mali deti zabalené oblečenie aj plavky. To ste mali počuť tú miliónovú výhovorku "... bola tak položená mimo, tak som si myslel, že to netreba vziať." No skoro ma omyli, ešteže sme vyrazili v sobotu a tak decká prežili do nedele s jedným oblečením. Večer spali v bubu pyžamách, t.j. v mojich tričkách, ktoré som vylovila zo zásob. 


This hot weekend we survived hidden in a cottage. Its cool walls gave us the perfect hideaway. We went out early evening, the children bathe in the pool in the garden. We will not bathe, because hubby forgot to take kids luggage. He made a perfect excuse "... was raised aside, I think that it needs to take." I was speechless. 





Vonku sa nedalo existovať, jediné čo som mala v pláne, bolo urobiť nové zábery do Sashe obchodíku, lebo aj "obal" respektíve fotka predáva. Presvedčila som sa o tom, keď sa do Sashe výkladu dostala moja grafika "Lúka plná kvetov...." a sledovanosť vyskočila z 20 pozretí na 658 za deň. Pre mňa je to obrovské povzbudenie.


I planned to take some new shots to my e-shop at Sashe. Great pictures solds, I convinced of it. My faux chalkboard sing "Lúka plná kvetov ..." was picked to the daily showcase and viewership jumped from 20 views to 658 views per day. It's a huge encouragement for me.





V poslednom čase dosť premýšľam, či sa dať na tvorenie na objednávku alebo to nechám iba v polohe hobby. Potrebujem vyplniť medzeru. Strata zamestnania je sama o sebe frustrujúca a som človek, ktorého ruky potrebujú byť zamestnané. Pomáha mi to hlavne zrelaxovať hlavu a to teraz potrebujem ako soľ. Prázdniny, deti, ktoré do seba neprestajne rýpu a bonus k tomu - obdobie vzdoru u menšej Natálky, ktoré vôbec ale vôbec nezvládam. Takže reset nanajvýš nutný.


I was thinking recently whether put crafting to next level, sell my products or leave it as a hobby. I need to fill a gap. Loosing a job is really frustrating. I am a person whose hands always work on something. Crafting helps me to relax and these days I need some day off. Summer holidays, two kids who irritate my patience and plus my little daughter defiance.  Sometimes I am very tired.





Takže malé zamyslenie na záver.

Je vôbec možné v našej zemepisnej šírke uživiť sa vlastnou tvorbou? Aký na to máte názor.

20 komentárov:

  1. Ahoj Renuška...já nevím, možná úplně ty nejšikovnější se uživí, ale ruční práce je pro mnohé drahá a v dnešní komerci ji moc lidí neocení. Je to veliká škoda.
    Nicméně tobě se to možná podaří...zkus to a uvidíš.
    Dobrou noc, Martina ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Reni, tak nad týmto už rozmýšľam dlho a strach mi nedovolí niečo podniknúť. Ale to je môj problém, ja sa bojím všetkého. Ale myslím si, že ak má človek talent(ako Ty) a chuť robiť, tak by to mal skúsiť. Hlavne keď si prišla o prácu a asi náhradné riešenie zatiaľ nemáš. Podľa mňa nemáš čo stratiť. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renčo je mi líto, že jsi ztratila zaměstnání, ale třeba je to pokyn k tomu vyzkoušet něco nového, myslím, že Ty na to máš se prosadit. Jsi moc šikovná. A když Tě to navíc baví, je to krása živit se něčím co děláš ráda :) Tak přeju hodně štěstí. Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renatka no konecne nie som sama co presna rozmyslam nad tym istym a aj s deturencami to mam podobne chi :D No tasticku mas nadhernu a fotocky ostatne tiez, mne tiez treba nieco vymysliet na fotenie, lebo mam slabe fotocky... No je tazko povedat ci to uzivi, niektore babenky tam maju krasny obrat, niektore menej, tak neviem, ale myslim si, ze aj nase vecicky si najdu svojho pana :D a ty mas krasnu pracu... Tak vela zdaru nech sa dari a nech to vyjde ako si prajes :D Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko,to je těžké,někdo ruční práci dokáže ocenit a někdo ne...nevím jak jsou štědří u vás na Slovensku ale Moraváci jsou škrti a nejraději by chtěli vše za hubičku :-) ...a ať se rozhodneš jakkoliv držím ti pěsti,aby se ti dobře dařilo...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, keď nevyskúšaš nevieš. Tiež sa odhodlávam aspoň na nejaký ten portál, ale stále mám pocit, že to nie je dosť dobré. To samo nie je tvoj prípad máš krásne veci, s jedinečným štýlom, o to tiež ide. A aj keď čosi sa už naskytne tak na tom tratím, lebo sa hambím pýtať. Držím palce, ak je to tvoj sen splň si ho.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Renat,myslim,ze uzivit se urcite lze,krasnym prikladem je manzelka meho bratrance,ktera se vice nez dobre zivi ,dokonce zamestnala sveho manzela,vyrobou a to opravdu od zakladu,cinovych sperku.Prodava na Fler a jeste musim podotknot,ze sperky nema vubec levne,ale jsou tak specificke,ze uz ma svou klientelu a i zakazniky,kteri zavitaji treba poprve.Vyrabi i primo na prani,ale i dle sebe na prodej a myslim,ze treba na Fleru se vyrobou uzivi vice sikovnach lidicek.Nekdo rucni tvorbu oceni,nekdo ne,ale pokud nezkusis,nepoznas,ja ti radim,jdi do toho a at te pripadne poc.neuspechy hned neodradi.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Renatko, to je těžké rozhodnutí. Jsi šikovná a moc...I mé okolí mi radí, tak něco prodávej, dělej na objednávku... Je bohužel špatná doba. Pro mně opustit zaměstnání, které potřebuji jako zdroj svého bytí je nemožné i kdyby bych byla šťastnější jinak. Ty ale nemáš co ztratit. Hop, nebo trop. Za pokus to stojí:-)))) Pa Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Rendi, myslím si to co holky, nemáš co ztratit. Zkus to, určitě. Jsi šikovná a spousta lidí neumí takové věci jako ty a chtěla by je, tak jsou ochotní za to zaplatit. Moc na tebe myslím a držím palce. A je velký návrat ruční práce! pa

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatko, tvoje věci jsou kouzelné... ale jinak musím souhlasit s holkama a navíc - odvážnému štěstí přeje.
    měj se krásně Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Renatko,
    já mít takové šikovné ručky jako ty a nemít práci, tak to zkusím !
    Je sice fakt,že těžko se dá penězi ruční práce zaplatit a asi ani zbohatnout na ní nejde, ale na obživu by to dát mohlo!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reni tvoj príspevok mi píše z duše , to čo robím v profesnom živote ma nenapĺňa , ale to čo ma napĺňa nemám odvahu skúsiť, ale stále viac ma to láka, ale mám presne ten pocit, že stojím jednou nohou nad tou priepasťou a poznanie či vzlietnem ,alebo si nabijem hubu, ma desí na smrť .Strašne ti prajem, aby si našla odvahu a skúsila to !!! Pekný deň a veľa zdaru vo všetkom na čo sa odhodláš pa Erika

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ahoj, Renátka,
    zmena je dôležitá, viem o tom niečo :) Premysli si detaily, vsaď na originalitu a kvalitu a vyskúšaj. Presvedčila som sa, že koníček môže byť prácou a práca koníčkom :)
    Zdravím do BA ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ahoj Reni, jak říkají holky, zkus to, za to nic nedáš. Já měla když se to tak vezme svý jistý a šla jsem do obchodu, dcera i manžel mi říkali, kdy jindy, než teď. Držím pěsti:))a fandím ti:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Reni,
    v tomto smere som pesimista. Uživiť sa asi ťažko, skôr privyrobiť si popri inom zamestnaní. Okrem toho v poslednej dobe mám pocit, že "tvorí" každý, kto má ruky a vnímam trh dosť presýtený dekoráciami. Ale skúsiť môžeš ...
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Reni, živit se vlastníma rukama je v dnešní době hrozně těžké ... lidé ještě stále nejsou schopni zaplatit lidskou práci .... manžel je stolař a každou chvilku k němu příjde někdo, že chce vyrobit skřínku, když mu jí muž ocení tak mu spousta lidí řekne, že v Orfě nebo Scontu ji pořídí za polovinu .... já bych si tím spíše přivydělávala než se tím živila .... Marki

    PS: Škoda, že se u nás nedá uživit blogováním, tak jak je to možné ve světě ... to by mě moc bavilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Reni, tak strata práce je nepríjemná, ale treba sa na to pozrieť ako na nový začiatok, novú príležitosť. Jedno je isté, tvojou obrovskou výhodou je úžasný talent na fotografovanie a tvoje fotky proste upútajú a tým pádom sa aj tvoje výrobky budú dobre predávať. Ja si myslím, že možno sa dá z tvorenia uživiť, len pri dvoch malých deťoch je to komplikovanejšie, keďže času na tvorenie nie je veľa, ale keď bude staršia v škole a mladšia v škôlke, tak si to určite zorganizuješ v tvoj prospech.
    A predstava spraviť z hobby prácu, ktorá ťa bude naplňať je nádherná. Choď do toho! Budem držať palce.
    Taštička je nádherná, všetky romantické duše sú z nej určite namäkko :o)
    Všetko dobré!

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Renčo, ta stužková výšivka je nádherná. Bohužel si myslím, že u nás nikdo moc ruční práci neocení. Pro mnohé je příliš drahá. Ale zkus jít do toho, třeba budeš mít štěstí. Budu ti držet palce. Já občas také někomu něco vyrobím na zakázku , ale jen jako "vedlejšák".
    Hezký den Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Dievčatá ďakujem Vám za podporu a povzbudenie, ale tiež mám pocit, že na Slovensku si kvalitnú ručnú prácu ľudia nevážia a ohŕňajú nos nad cenami. Radšej zabehnú do nákupného centra alebo k vietnamcom, komercia ťažko víťazí. Je veľmi málo ludí, ktorí chcú byť originálny a mať výnimočný kúsok a vedia ho aj náležite oceniť.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Renatka, ja sa o zivenie handmadom pokusam druhy rok. Zial, je to v tomto state utopia:(...a to som sa posunula do roviny, ze pdola mojho navrhu vyrabali aj viaceri ludia, nielen ja sama, tak trosku manufakturkovy model, a je to zial na prezivanie. Snazila som sa investovat do noveho materialu, ale potom mi peniazky chybali inde. Zatial ficim na tomto modeli. Moje deti su este vo veku, kedy ma potrebuju (10, 7). pri handmade praci, a samozadelovani casu im dokazem byt lepsie k dispozicii ako kdekolvek inde. Takze nech sa rozhodnes akokolvek, TVOR, lebo tvoja tvorba je uzasna a uvidis, veci sa vyvinu tak, ako maju byt:))) drzim palce!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...