4. septembra 2013

S vrtuľou v zadku

som od začiatku školského roka. V pondelok nastúpila Lenka do prvého ročníka a Natálka prvýkrát do škôlky, takže u nás doma je ráno pekný frmol. Dievčatá to zvládajú skvele a som nane hrdá. Lenke sa v škole páči, už si našla aj novú kamarátku a je tam toľko nového, že sa jej podarilo na tretí deň stratiť učebnicu prírodovedy :) Natálka ma tiež veľmi prekvapila, od narodenia je to plačlivé dievčatko. V škôlke sa jej však páči a každý deň zvláda bez plaču.


"Voľno" mám do obeda, tak pobehujem po byte v snahe stihnúť čo najviac a zrazu je doobedie fuč. Tešila som sa na čas, keď budú dievčatá preč, že porobím všetko čo som si naplánovala. Zatiaľ sú moje plány iba na papieri (natieranie, háčkovanie, šitie, Vianočné tvorenie). Niečo je v takom polovičatom štádiu, niečo iba vo hviezdach.





Večer si sadnem k časopisom JDL, ktorému som neodolala počas letného výpredaja. Kto ešte nemal možno vidieť tento časopis, tak BABY POZOR je PRUDKO NÁVYKOVÝ. Listovala by som do zblbnutia, kopec krásnych fotiek a hromada inšpirácie.





... a keď už začal ten školský rok, trochu som oprášila vedomosti a vyrobila novú akože tabuľu na jesennú tému. Dovolila som si použiť úryvok z básne "Jeseň" od Márie Rázusovej-Martákovej.







Na viac som sa nezmohla, čaká ma jedna objednávka na šité okrúhliaky. Tak budem musieť na vrtuli zaradiť aspoň piaty rýchlostný stupeň.


Majte sa krásne



P.S. Kto tipoval v minulom príspevku Šikluv mlýn, tak hádal správne :)

17 komentárov:

  1. Renatko, tak jsme na tom koukám podobně. Luky je v první třídě a Šimon mi tu přidělává ještě víc práce. Hlavně mi chce se vším pomáhat.
    Cedulka je krásná měj se fajn a ať se ti daří.
    Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak si len zaželajme, nech to správne ukaučujeme :) Ďakujem ti za moc milý komentár.

      Odstrániť
  2. Renátka, prajem veľa trpezlivosti pri začiatkoch v škole a škôlke. Tiež som mala taký vekový rozdiel medzi deťmi. A teším sa na krásnu tvorbu, ktorou vždy milo prekvapíš.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renat,bud vdecna alespon za to dopoledne,nejak si jeste neumim predstavit,vypravit deti do skolky a skoly,letet do prace,priletet z prace a obstarat vse okolo uklidu,vareni a domacnosti,obdivuji vsechny,ale myslim,ze nakonec budu obdivovat i sebe.Ty jsi sikula,jsem si jista,ze ze seznamu budes postupne odskrtavat.Je super,ze se holcickam vstup libi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, som veru rada za to dopoludnie v kľude. Všetky zamestnané maminy majú môj veľký obdiv, ale ak by som bola v takej situácii zrejme, by som musela robiť kompromisy a musela by som hlavne upustiť z bazárovania na maličkostiach. Veď na bordel v byte (ako neustlané postele a pod.) ešte nikto neumrel :) Dúfam, že sa mi podarí dostať sa aj k tvoreniu zo zoznamu, rada by som pridala nejaké nové veci aj na Sashe, nech je z čoho vyberať.

      Odstrániť
  4. Reni, hlavne že sa dievkam páči jak v škole, tak v škôlke :o) Tabuľka úžasná, ja by som zvládla tak akurát ten čierny podklad ... Si šikula. Pa Hela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Helenka, si zlatá. Som veľmi rada, že dievčatá tie zmeny tak relatívne dobre zvládajú, Natálka si dnes síce trochu poplakala, ale na takú zmenu po troch rokoch s mamou doma treba čas.

      Odstrániť
  5. Renatko,jj dětičky...taky si kolikrát říkám,že snad budu mít vrtulku v zadku,že toho tolik stíhám :)...je moc dobře,že to holky v pohodě zvládají...a JDL tak ten je opravdu prudce návykový :)...tam je vždy tolik nádhery a inspirace...Měj se moc krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Renča,
    tak to je presne ako u nás, len ja mám o jeden kus menej:)a keď to na obed otvorí vchodové dvere,tak nechápem, že to je už toľko hodín??? s hrôzou zistím, že som sa doposiaľ motkala iba v kuchyni a k tvoreniu som sa vôbec nedostala.........a veď to poznáááš
    PS: krásne si to napísala, si šikulka, pááááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Erika, ženy sú dokonalé organizátorky, tak to hádam zvládneme ukočírovať všetko. Aj domácnosť, deti aj nejaké to tvorenie, držme si palce.

      Odstrániť
  7. Reni, Lenke prajem v škole len samé včeličky (či ako to dnes v prvej triede je)a Natálke krásne zážitky medzi detičkami. A samozrejme sa teším na Tvoje doobedňajšie nádherné výtvory. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka ďakujem, no budem sa snažiť počas doobedia vytvoriť aj niečo navyše okrem obeda :)))

      Odstrániť
  8. Tak ten frmol známe taky, jen to pro nás takové poprvé jako pro vás. Malá už je ve třetí, poslední třídě školky a tudíž předškoláček, a školáček už je v osmičce. Mám tento týden dovolenou, aby to nebyl takový hukot, ale na příští týden už se tedy vůůůbec netěším, to bude zas mela. Držím palec, ať to všechno zvládáte aspoň tak, jako doposud. Pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Leni, tak nech sa dovolenka vydarí a do nového týždňa vhupnete zrelaxovaní na maximum.

      Odstrániť
  9. Renátka velmi pekne foto!aj u nás to je tak,akurát ten môj Filip v skôlke velmi plače!A práve on nikdy nebol uplakané dieťa.držím vám palce...andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ak Ty si sa nám vrátila do školských lavíc?
    tak len samé pozitívne zážitky želáme .. oddychuj, aa trošku aj po-tvor :-D
    Vicky

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni, nádherná cedolka .... moc se ti povedla .... Marki

    PS: Holčičkám držím palečky, ať jim to nadšení vydrží co nejdéle !!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...