12. júna 2013

Nedávno som spomenula mužovi, že potrebujem záložný disk. Notebook je už zaplnený, chcela som urobiť zálohu dát, pre istotu (čo keby niečo). Ani som nedúfala a za dva týždne bol disk doma. Ale to by nebol môj muž (profesionálna deformácia z práce), aby si notebook nezobral do parády a neurobil nejaké vylepšenia. Kompletne mi preinštaloval notebook a s úsmevom na tvári mi oznámil "Skontroluj si, či tam máš všetko." Jasné, že tam nemám všetko, uáááá.

Takže prečo sa na blogu nič nedeje? .... no lebo notebook. Síce zrýchlený, ale s úplne iným nastavením. :(

Ešte počas záplavového počasia som sa pustila do háčkovania. Nemám hotovo, lebo mi došla priadza, takže len malá ochutnávka. So vzorom to bol tiež príbeh. Dlho som  ho iba obdivovala, lebo som nevedela nájsť nákres alebo popis vzoru. Potom som našla malý obrázok s nákresom a jeden večer som si skoro oči vyočila, ale vzor som (dúfam, že správne) prekreslila. Prezradím len toľko, že háčkované "niečo" pôjde na chalupu a bude súčasťou kuchyne. 


Háčkované štvročeky, nový projekt / Crochet granny squares - new project

Even during the flood plain weather I started working on a new crochet project. I have not done yet because I ran out of yarn, here is small sight of it. Pattern search was also an interesting story. I have admired him a long time, but could not find a diagram or pattern. Then I found a small picture of it and one evening tortured my eyes, but the pattern I (hopefully correctly) enrolled. I can tell you that crochet pink "something" goes to the cottage and will be part of the kitchen. 





Nedávno som kúpila tento drevený šamlík. Jeden už mám na chalupe a dosť často ho využívajú dievčatá, hlavne keď sa potrebujú dostať k umývadlu. Takto vyzeral bez náteru. Dala som mu jeden biely náter s trochou ošúchaného vzhľadu. Ale v zálohe mám modrú tónovaciu farbu a rozmýšľam, že by som išla do bledomodrej, čo Vy na to?


I recently bought this wooden step board. I already have one at the cottage and girls use quite often, when they need to get to the sink. Here is unpainted. I gave him a white coat with a bit ragged appearance. But I have a blue tint and I think that I go to light blue, what do you think?







Pri šamlíku sa nesmelo krčí malý olivovník, kúpený z nedávnej akcie v Lidli. Často sa objavuje na weboch ako kmienková rastlina a mne sa tiež zapáčil. Nemám s pestovaním žiadne skúsenosti, tak som to riskla s týmto bábätkom.


Next to the step board is little olive tree, bought also at grocery store. You can see it quite often on blogs and I also like it. I have no experience with growing, so I took a risk with this little one.





Ďakujem za Vaše návštevy a ďakujem za priazeň, ktorú ste mi zachovali napriek tomu, že som sa dlho neozvala.

Zdraví Vás čerstvo nezamestnaná

19 komentárov:

  1. och Reni to poznam :) pracovna deformacia je horzna .))) ale zase, co by sme si bez nich pocali...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatka mila,hackovani vypada dokonale a ja te obdivuji,i kdyz jsem hackovat zkousela,nejak me to nevydrzelo.Co se tyce stokrle,ja jsem pro kazdou odvaznou vyzvu,ale zas je fakt,ze tvemu bydleni asi lepe sedne bila,kazdopadne delej dle sveho pocitu,i kdyz v nejhorsim modrou pretres zas na bilo.Jinak olivovnik na kminku mam jiz nekolik mesicu venku a je uzasne na jare a v lete nenarocny,vyzaduje ovsem vydatnejsi zalivku a miluje,jak jinak,slunicko,tak se nemusis bat dat ho tam,kde to cely den pekne prazi.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Reni, už sa teším na dokončené háčkovanie, že čo o bude. Vyzerá o nádherne. Šamlíčky aj u nás fičia, hlavne u manžela, keď sa v šatníku na chodbe obúva. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  4. bábetko :)
    pc u mňa podobne .. tiež sa chystám .. rastlinke nech sa darí v novom domove, a šamlík - tiež nám treba zaobstarať k umývadlu :). Vicky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko,tak háčkování ti jde krásně od ruky...to já se svým kulatý něčím jsem nepokročila vůbec :-) ...štokrlátko bych u tebe nechala tak,ale jak píše Kačka je to o tvém pocitu...přetřít se to dá vždycky :-) ...měj se krásně a snad úpravy na noťásku zvládneš raz dva :-) ...papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Renatko, to háčkování je krásné a ta růžová nemá absolutně žádnou chybu.
    měj se krásně Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. juj, tak na ten vzor na štvorček som jeden čas narážala pomerne často a mám ho uložený..
    škoda, že si nevieme čítať myšlienky...ušetrilo by to kopec času
    po stolčeku som pokukovala aj ja, ale mám vyrobené od otca....asi predstavím...je perfektný a blíži sa predstavenie ďalšieho pokusu o patinu....trochu som pokročila
    tvoj je super a nádherný záber s Olivkou :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reni, ja fungujem na 9-ročnom notebooku a považujem to za zázrak, že mi ešte funguje, často je to síce o posilňovaní nervov pri čakaní na otvorenie súboru, ale čo už.
    To tvoje háčkované "niečo" vyzerá krásne, už sa neviem dočkať až odhalíš jeho pravú identitu :o)
    Olivovník je krásny, kamoška ho mala cez leto von a v zime dnu a pohodka, prežil a robí radosť. Inak mne sa veľmi páči ten kachlík, v ktorom máš olivovník, super.
    Krásne dni
    Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni pc je tiež u nás doma na šrubky, starý, prehrieva sa, ale nemám odvahu ho zmeniť, pretože sa mi stalo v práci presne čo tebe doma ,háčkovanie neskutočne krásne, obdivujem a túžim začať ale čakajú ma dve skrine, ktoré som už nadškrtla v min. príspevkoch a tak nemám nárok zatiaľ niečo nové skúšať :DD pekný deň E.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Reni krásně ti to háčkování jde od ruky už se moc těším na celé finální dílko :o)Stoličku mám také doma danou u myvadla když přijede malá Justýnečka :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Milá Renčo,
    tento vzorek se mi také moc líbí. Já ho použila na háčkovanou vsadku do šitého polštářku.
    Kombinace šití a háčkování vypadá taky moc dobře. Budu se těšit na finále. Už teď to vypadá
    krásně. Jinak co se týče stoličky, já bych zůstala u bílé, přeci jen se hodí úplně všude... :-) Anna

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko, to háčkované něco vypadá už takhle moc hezky ... zvolila jsi krásnou barvičku. S PC mám výhodu ... manžel nemá vzhledem k práci moc času u něj vysedávat, takže je to spíš moje doména a já radím jemu, co a jak.
    Přeju úspěch s olivovníkem - já přemýšlím zas o citronovníku, uvidím jestli se odhodlám.
    A nakonec jedno společné přání - doufám, že ty řady nezaměstnaných co nejdříve opustíme.
    Krásný večer ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Renatko,
    moc tě zdravím!!
    krásně háčkuješ, už se těším, co to bude..
    A počítač?? Tak poslední dobou mne technika přímo drtí! :o)))
    měj se hezky- a ať ti olivovníček pěkně roste!!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Renatko, vezmu to od zadu - olivovník jsem měla několik let, bez problémů žil a rostl (pomaličku) a pak najednou...sama nevím, kde byla chyba. V mém momentálním letné rozpoložení bych byla pro světle modrou barvu :o)
    Čtverečky máš krásné a už jich máš spoustu! A s PC jsem na tom podobně, u mě to je syn, který mi vždycky něco "vylepší" a já pak šílím.
    Pohodovou sobotu přeji, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Reni ako vždy ten háčkovaný vzor je prekrásny.....prajem Ti ak si to želáš aby si čo najrýchlejšie opustila rady nezamestnaných....pekný deň.Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ahojky Reni, tak to mi šííleně připomíná mého muže :-) "Přeinstaluju ti to" jak slíbí tak udělá. "Máš tam všechno?" ...nemám...aha tak já to PAK NĚJAK najdu.... a co myslíš? Mám to? NE! :D:D:D Stoličku mám také a přemýšlím, že také půjde do barvičky :-D
    Měj se krásně :-) papa Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Wooou, háčkovanie je nádherne. Aj ja som sa doň zamilovala a háčkujem presne ten vzor v olivovozelenej farbe :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. tá dečka je nádherná. viete mi niekto prosííím poslať nejaký link na návod alebo návod? ďakujem, Monika

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ta dečka je nádherná a růžovou barvičku moje děti zbožňují, krásná práce.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...