19. júna 2013

Tip na výlet s deťmi

Krásny deň Vám prajem.  Ak nemáte vymyslený program pre deti na víkend, tak sa zájdite pozrieť na rozprávkový zámok do Bojníc. Tá radosť v očiach detí stojí za to. My sme to absolvovali cez víkend. Ďalší rozprávkový víkend sa bude konať 20.-23.6.2013.





Výlet si užijú nielen deti, ale aj obdivovatelia romantických zámkov. Rozprávkový zámok je akcia, ktorá sa výrazne líši od klasickej prehliadky. Je to predstavenie so živými postavami v kostýmoch s rozprávkovými kulisami. Celý príbeh je poňatý pútavo,  hravo a zábavne. Deti sú od začiatku zapojené do deja a komunikujú s rozprávkovými postavičkami. Takže vôbec im neprídu únavné všetky presuny, výstupy po schodoch a prehliadka, ktorá trvá cca 1 a pol hodiny.





Z vlastnej skúsenosti odporúčam prísť v ranných hodinách, alebo až po 15:30. My neskúsení sme prišli po 11-ej hodine (asi v najnevhodnejší čas) a rada na vstup bola nekonečná. Odstáli sme si dve prestávky (od 12:00 do 12:30) a (od 15:00 do 15:30). Ak by ste aj napriek tomu uviazli v rade, deti sa zabavia počas sprievodného programu (vystúpenia tanečníkov, detských spevákov, skákací hrad, maľovanie na tvár a stánky s detskými lákadlami). 



Malá ochutnávka zo štyroch príbehov, ktoré zažijete počas prehliadky.









Viac informácií o rozprávkom zámku bratov Grimmovcov nájdete na stránke Bojnického zámku.
Nech strávite víkend akokoľvek, prajem Vám príjemné a pohodové dni.

15 komentárov:

  1. juuuuuuu, tu musel byť zážitok pre malých a aj veľkých
    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatko,to je nahodicka,zrovinka jsme o vikendu byly se sestrou a detma take na zamku Karlova Koruna v nasem meste na prohlidce s pohadkami,nebyly sice postavy zive,ale take se deti zapojovali a provazely nas skutecne princezny.Prohlidku jsme absolvovali c ramci Slavnosti medu,ktere byly na zameckem nadvori spolu se staroceskym trhem a jarmarkem.Tak je super,ze vy a hlavne holcicky si to s vami uzily.Tento vikend se chystam na Apetit trhy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To muselo byť zaujímavé tiež. Tiež ste mali dva v jednom, zážitok pre deti a aj dospeláci si prišli na svoje. Apetit trhy - to znie ako skvelo, uži si výlet :)

      Odstrániť
  3. Renatko,tam muselo být nádherně...to naše děti by to nevydrželi...myslím to dlouhé čekání...hlavně Kuba,ten musí mít vše hned teď okamžitě :-))) ...měj nádherný den papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som videla ten dlhý rad, tiež som si myslela že to nezvládnu, ale bolo tam toľko sprievodných akcií, že sa nenudili. Tiež sú netrpezlivé a nevedia sa dočkať:)

      Odstrániť
  4. ha ha, si mi pripomenula - absolvovali sme to dvakrat, prvykrat mala dcera 4 roky (syn 7) ... v prvej miestnosti boli nejaké princezné, zhasli svetlá a zlý cernoknaznik za dunenia hromov a v ziare bleskov princezny uniesol ... moja mala jemna princezna sa rozplakala, tak sa ho zlakla a uz sa ho bala do konca - musela som ju vziat na ruky a celu hodinu a pol prehliadky som sa tam pachtila v horucavach s deckom na rukach a nadavala ... - a povedala som, nikdy viac :D:D:D druhykrat sme o rok boli bez nej, pre istotu, moje krize by asi toto uz nezniesli :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenka staršia má 6, tá si to veľmi užívala. Mladšia má 3 roky a zo začiatku bola preplašená, ona je taká bojazlivá nátura, ale boli sme celý čas sňou a vysvetlovali čo sa deje. Miluje rozprávku o Šípkovej Ruženke, priam ju hltala očami. Bol tam jeden chlapček, čo sa zľakol a preplakal skoro celú prehliadku, ale bol ešte malinký.

      Odstrániť
  5. vyzerá to úchvatne, no mám presne túto obavu, ako mdupka spomína, moja dcéra sa po mikulášskom večierku v škôlke, kde dopratali čerta, zľakla tak ,že mala týždeň nočné mory a do škôlky sme chodili takí vystrašení že pri najmenšom buchnutí v triede sa decko pýtalo či príde čert.. ale viem si predstaviť keby mala tak 5-6 tak v dobrom závidím ,že tvoje dievčatá nie sú strachopudi :DD pa E.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Menšia je bojko od malička, ale s rodičmi a s vysvetľovaním to zvládla skvele. Mám pocit, že tento rok to nieje také strašidelné.

      Odstrániť
  6. To musel byť fakt krásny zážitok, my sme zvolili návštevu ZOO. Aspoň sme boli na čerstvom vzduchu:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru bol. Keď sme kupovali lístky, som si povedala, že už nikdy viac, ale ten program to vynahradil.

      Odstrániť
  7. Reni, musel to být prima zážitek:) až budu jednou babička, určitě s vnoučaty budeme navštěvovat zámky a princezny:) krásné fotečky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Takový výlet vypadá parádně. Taky bych si to dokázala užít, miluji pohádky :-) Krásné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Renatko, tak tam by se nám taky líbilo ...
    Krásný den ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Díky za krásnou pozvánku, škoda, že je to tak z ruky... na Bojnicích jsem byla bratru 25 let zpátky a ráda vzpomínám, je to tam opravdu nádherné... pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...