29. mája 2013

Korunka a iné novinky / Crown and other news

Už pár dní na mňa čaká lampa a jej renovácia, ale vôbec sa mi do toho nechce. Namiesto toho som zobrala do ruky háčik a skúsila niečo nové. Korunka, moja prvá drobnosť pre malú Adélku. Ešte sme ju neboli pozrieť, čakáme na povolenie od rodičov. Tak som chcela aspoň zopár fotiek a korunka mala byť ako doplnok na fotenie. Jej tatino sa netváril, že by mal o korunku záujem. Tak je zatiaľ u mňa a ja neviem čo s ňou.





A couple of days the lamp renovation is waiting for me, and I am not able to start. Instead, I took crochet hook and try to crochet something new. Crown, my first trifle for little baby girl Adelka. We still have not see her, we are waiting for parents permission. So I wanted to see some pictures of her at least and the crown should be a beautiful decoration. Her daddy was not happy and was not interested in the crown. So it is with me and I do not know what to do with it






Večer som si dala zase rande s háčikom a urobila golierik. Použila som tenšiu bavlnenú priadzu, s kordonetom si netykám a filetové háčkovanie iba obdivujem. Golier nie je prišitý a tak sa dá použiť k šatám, tričku alebo k svetríku. Sama som zvedavá či prežije len takto navoľno.




I had a date with crochet hook this evening again and made a crochet collar. The thinner cotton yarn seemed to be a good choice. Collar is not sewn up to the cloth so can be worn to any clothes, t-shirt or sweater. I wonder weather collar survive as it is.






Lúčim sa s Vami s nádejou na slnečné a teplé počasie. Majte sa krásne.


I am linking to:

26 komentárov:

  1. Límeček je moc krásný, korunka samozřejmě také,
    ale límeček je super... Krásně ozvláštní i jednoduchý svetřík. Anna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anka moc sa mi to páčilo na webe, dlho som kumštovala nad postupom a teraz to už pojde ako na páse :), ďalší pre menšiu parádnicu a potom aj pre mňa.

      Odstrániť
  2. golierik super.....ja mám z jedného ozdobu na lampu....ukážem neskôr

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To musí byť zaujímavé a som zvedavá ako to vyzerá na lampe. Písala som, že ma čaká renovácia lampy, tak inšpiráciu uvítam.

      Odstrániť
  3. Renatko,to je škoda,že zatím korunka nemá využití...ale je krásná,moc se ti povedla,třeba si to rodiče malé Adélky ještě rozmyslí...a límeček je taky moc krásný,já se tady snažím uháčkovat budíček :-D ...tak snad se mi podaří...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Klárko držím palce (aj na nohách) nech sa ti podarí budík k tvojej spokojnosti. To bude zase parádička.

      Odstrániť
  4. Renatka, korunka je nádherná a golierik tiež. Pripomenulo mi to môj, keď som bola malá, robila mi ho babička, myslím že mal šnúrky na uviazanie :o). Miška

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento bude na gombík, ale so šnúrkou to tiež musí byť krásne:)

      Odstrániť
  5. Renatko, ta korunka je krásnááá. Tatínci jsou hákliví a vím, že tě to mrzí. Já jsem taky říkala, že až se ten prcek narodí, tak budu fotit a v kufru. Budoucí tatínek taky protestuje...Neva, strčím ho a budu fotit v proutěném koši:-)). To se poddá, neboj. Pa Věra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bude asi tým, že tatínek je iná generácia, moc neholduje ručným výrobkom a vyjadril sa, že on si malú nechá vyfotiť v ateliéri a tam také veci majú. No čo už, bude pre nejakú bábiku :)

      Odstrániť
  6. To sú skvelé háčkovance, Reni! Čistá biela krása! Ja som na tom rovnako s energiou na prerábku:( Ale snáď nám to raz zasvieti:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No dúfam, že sa rozkývem konečne. Aj hodiny do kuchyne som chcela robiť a nič sa mi nechce, ešteže s tým háčikom to ide raz dva:)

      Odstrániť
  7. Krásné háčkování Renatko,jsi moc šikovná!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reni, to se ti povedlo, korunka je tak něžná a límeček je nádherný, jsi šikovná:)))
    U nás dnes bylo celkem teploučko ,ale teď leje a je bouřka...měj se moc hezky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni, z návštevy drobčeka nebuď smutná, veď to určite poznáš "PRVORODENÁ". Za chvíľku Ti ju budú pchať:))), aby si ju postrážila. Korunka aj golierik sú peknučké!!!
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatka, nádherná korunka aj golierik. Ten mi pripomenul moju babičku. Nádherne háčkovala a robila nám také goliere. Dali sa tiež odopnúť a použiť na iné šatečky. Prekrásne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Renatko -- tak ta korunka je překrásná :o)
    Krásný límeček jsi si uháčkovala --- také už jsem o něm přemýšlela :o)
    Měj se moc krásně ..

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Krása Reni, korunka je roztomilá a golierik tiež, si šikulka. Obdivujem žienky čo háčkujú, to by mne nešlo. Skúšala som už štrikovať, toto nie sú činnosti pre mňa :) Ja to viem lepšie s kladivom :))) Tak sa poďme modliť za pekné počasie, aj mne už chýba. Pa

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Reni,máš nádherné háčkování!!!
    Přeji pěkný víkend.Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Korunka je krásná. A já věřím,že až Adélka trochu odroste,tak ji určitě ocení. I kdyby se tatínek na hlavu stavěl.:-)

    Pěkný den
    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Reni, ta korunka je nádherná ... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  16. nadherny blog, nadherne hackovane inspiracie - no neviem kedy vsetko preluskam, ale raz snad ano... krasa

    Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...