28. júna 2013

Zostaňme v spojení alebo R.I.P. Google Reader

Určite ste už počuli, že Google Reader budúci týždeň končí. Bohužial, je to tak. Túto správu som registrovala už dávnejšie, ale veľkú váhu som jej neprikladala. Blogov je tak neskutočne veľa, takže som nemala obavy, že by Google nechal blogerov na "holičkách". Ale mýlila som sa. A čo to znamená???



Ak ste pravidelnými sledovateľmi blogu Crafto-mania a chcete zostať naďalej v kontakte, byť informované o dianí, tak je tu niekoľko možností. Sledovať blog cez Google+ alebo Bloglovin', sledovať príspevky zasielaním do mailu alebo nájsť iný software, ktorý by sčasti nahradil Google Reader.





Služba Feedly sa javí ako celkom slušná náhrada Google Readeru. Feedly je jednoduchá aplikácia na sledovanie blogov a na jej užívanie stačí Google účet. Funguje pre Google Chrome, Safari, Firefox ale aj cez mobilné aplikácie iOS a Android. Feedly nie je presne ako Google Reader, to by sme od novej služby ani nemohli chcieť, ale má príjemné užívateľské prostredie a ovládanie je intuitívne. Takže ja idem do Feedly. 





Bola som milo prekvapená aké jednoduché to je. Neľakajte sa angličtinou na úvodnej obrazovke. Kliknutím na Login sa Feedly prihovorí po slovensky. Prihlásila som sa cez Login a všetky blogy, ktoré sledujem sa preniesli do Feedly automaticky.




Aktuálne príspevky som našla pod "Today". Zatiaľ je to také oťukávanie a zoznamovanie sa, ale som rada, že som našla riešenie ako byť s Vami v kontakte.






Želám Vám krásny deň, príjemný víkend a pohodové slnečné leto.

28 komentárov:

  1. Už som to zaregistrovala aj ja, vôbec sa mi to nepáči... Neviem na čo treba meniť to, čo funguje. Ale vďaka za tip, čím ho nahradiť, bližšie som to ešte neskúmala. Verím, že to bude fungovať aj cez iných poskytovateľov a straty na čitateľoch nebudú príliš veľké :) Prajem pekný deň a držme si palce :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ach boze, citim sa tak stratena :) a toto by malo asi fungovat aj v mobile, ze?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, čítala som na žive.cz že Feedly funguje aj na mobily, takže ho možeš používať aj na PC aj cez mobil.

      Odstrániť
  3. no....tak ja som teraz stratená úplne...
    Renátka....prosím, pomôž mi, ale polopatisticky....
    čo bolo a nebude a čo bolo a bude ale kde a ako?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani, v prvom rade otázka na teba-cez aký software sleduješ nové príspevky? Cez Google Reader alebo si otvoríš svoj blog a pozrieš si ich tam? Skús mi napísať do mailu a v nedeľu večer budem už online:)

      Odstrániť
    2. aha.....tak cez svoj blog....neprišla som doteraz na iný spôsob( a tuho som hútala, že ako ma sleduješ napríklad Ty, keďže ma nemáš pridanú na svojej stránke)
      takže asi záhada vylúštená....cez ten Reader, ktorý končí?
      tým pádom pre mňa asi žiadna starosť...dobre tomu rozumiem?
      oddychuj a užívaj leta...

      Odstrániť
    3. Správne, dedukciou si to vylúštila :)

      Odstrániť
  4. díky za radu, funguje to, jsem zachráněna. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Reni, dík moc za skvělý tip a hlavně upozornění na to, že google reader končí. Já totiž intuitivně všechny hlášky, které na mě vyskočí z obrazovky, zavírám, aniž bych je četla :-) No, asi bych se toho 1.7. hodně divila... :-) Krásné prázdniny Anička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) to občas robím aj ja, ale keď to na mňa vyjukne už x- krát tak registrujem :)

      Odstrániť
  6. Jéééé Renatko,to je škoda,děkuji za upozornění,tohle já vůbec nevěděla :-) ...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zaregistrovala jsem to už někdy začátkem roku díky zahraničním blogům. Používám Bloglovin a jsem spokojená. Funguje to asi podobně. Do mailu chodí vždy aktualizace jednotlivých uložených blogů. Takže o novinky na mých oblíbených blozích nepříjdu a to je dobře :)
    Přeji nádherné prázdniny!!! Jola

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Bloglovin dáko neprišla na chuť, nemám rada, keď mám moc zahltený mail, hlavne keď mi chodili cez blog samé spamy, musela som zmeniť nastavenie. Ani Google+ mi moc nesedí, tak som rada, že som našla prijateľnú akternatívu. Ale zase každému sefí niečo iné, hlavne, že to bude fungovať ako má:) krásne leto aj tebe.

      Odstrániť
  8. Teda přiznám se, že jsem sama GR nepoužívala. Spíš je mi záhadou, jak mě mí čtenáři mohou dál sledova. Asi přes Bloglovin nebo G+, to si musím udělat účet i na blog nebo jen převést na můj profil se jménem a přijímením? To se mi moc nechce:-(. A nebo si přidat aplikaci na blog pro zasílání novinek e-mailem, je to tak? No to jsem zvědavá, ale díky Reni za rady:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ahojky.no páni,sodoma gomora...som úplne vedľa jak tá jedla :-)).klikla som si na stránku čo doporučuješ,uvidím.Reni,a blog mi zostane,alebo čo s ním bude.omlúvam sa za hlúpu ozázku,...pomóóóc.pa,jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Blog ti samo zostane, ten funguje cez blogger, takže žiadne strachy. V podstate ide o to, že ak sleduješ hromadu blogov a napr. nemáš ich na postrannej lište uvedené, ako ja na svojom blogu. Tak aby som si mohla prečítať nové príspevky, použivala som nato ten Google Reader, lenže ten končí, tak som sa prihlásila do Feedly a cez to budem sledovať všetky nové príspevky. Dúfam, že som to napísala aspoň trochu zrozumiteľne:)

      Odstrániť
  10. Ahoky Reni, moc děkuji za článek plný rad. Dlouho jsem tu nebyla a tak jsem dle tvého návodíku začala jednat. jedno ale nechápu - bude to nabíhat automaticky...nebo...netuším :-) Moc děkuji za návod :-) papa a krásné léto

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak myslíš nové príspevky, tak sa budú zobrazovať automaticky. Automaticky sa prenesú aj všetky blogy, ktoré si sledovala. Dúfam, že som tvoju otázku správne pochopila. Keby nie, tak napíš mail. Prajem ti krásne leto.

      Odstrániť
  11. Protože je to vše pro mě "Španělskou vesnicí", zdá se, že o vše přijdu:-(. Nechápu o co se vlastně jedná.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko, tak tohle je pro mě španělská vesnice ... no budu doufat, že zůstaneme ve spojení.
    Nebo si tě pak najdu :)
    Měj se hezky ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Reni taky v tom tápu .... sleduju blogy přes seznam četby na hlavním panelu .... prosím to zůstává nebo ne? Díky
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, ak sleduješ blogy cez postranný panel, tak nemaj obavy. Tam sa nič nemenilo, blog funguje cez blogger.com. Krásny začiatok týždňa. Renata

      Odstrániť
    2. Díky Reni. Jak tak koukám na ty možnosti sledování blogů, nejjednodušší mi přijde zapsat se mezi stálé čtenáře a blogy pak sledovat na hlavním panelu v seznamu četby. Popravdě řečeno, ani jsem nevěděla že to jde i jinak:-))

      Odstrániť
  14. Reni, děkuju moc za radu .... ode dneška mám s blogem jiný problém, nejdou mi uložit ani publikovat příspěvky .... napsala jsem ti email ... netuším co s tím .... předem moc děkuju za každou radu .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Renatko prosím nevedela by si vyriešiť moju záhadu blogu?...totiž stále sa mi normalne zobrazovala prva fotka na pravej strane lišty aj s nádpisom príspevku a zrazu fotka sa prestala zobrazovať, ostal iba nádpis nového príspevku. Píšem to každému :-( ale zatiaľ mi nik neporadil. Tak skúšam aj u teba. Ďakujem krásne, prajem pekné dni. M

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery, môžeš mi prosím napísať do mailu. Budem potrebovať viac informácií. Renata

      Odstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...