23. augusta 2013

Čo som ulovila

U Janky z Víkendového domu som obdivovala fotky s kyticou obilia a s malou dušičkou som dúfala, že sa pošťastí aj mne. Chalupu máme na juhu, polia dávno po žatve, po obilí ani chýru. Raz keď som prechádzala autom popri  poľnej ceste, objavila som kúsok nezožatého, tak som si ho postrihala. Veď ako sa hovorí, "Kto sa hanbí má suché gamby". 







Občas som nakukla aj k Vám na blogy, s internetovým pripojením na chalupe je to ťažká bieda, takže ospravedlňte moju absenciu komentárov. Vaše sekáčové úlovky ma však tak navnadili, že som vybehla do mesta. Všade hromada záložní, handrových obchodov, dve galantérky (v nich ani ťuk) a jeden sekáč. Zrovna mali akciu, všetko za 2 Eurá, tak som hrabala o dušu a vyhrabala som krásny šedo-modrý ľanovo-bavlnený obrus. Radosť veliká, že aj mne sa pošťastilo nájsť krásny kúsok.






Dokonca som objavila aj jedno starožitníctvo - bazár. 
Do toho som sa už ale nestihla pozrieť. Z prázdnin sme si od svokrovcov doniesli hromadu sliviek a tak pečiem lekvár. Jednu várku pre deti a jednu pre veľkáčov s rumom a škoricou. Prvý raz som vyskúšala aj recept na slivkovú nutelu a je to dobrota. Už aj slivkové gule sú hotové v mrazáku, čaká ma ešte sušenie sliviek.

A čo Vy? Ako trávite posledné dni prázdnin?

19 komentárov:

  1. juj Renka, tak teraz Tebe závidím....ten obrus je bohovský....ale ja závidím tak "prajivo"...že doprajem....
    kytice z obilia mám aj ja...sú fakt úžasné..
    slivky....mám ich plný strom...ale v čase dozrievania budem dovolenkovať....takže ktovie, čo s nimi bude...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatko, ubrus je krásný...Já ti nevím, ale neumím v těch sekáčích lovit:-(. Krásný zbytek prázdnin s dětma. Pa Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O Reni slivkové gule a s makom tak tie zbožňujem, hneď by som si dala. Presne aj mne sa veľmi páčila kytica z obilia, ale ja som také šťastie ako ty nemala, nenašla som už ani kúsoček nezožatého. Obrus je nádherný, presne ako vyrobený pre Teba s modrou potlačou. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ubrus nádherný! A za tu cenu, no neber to :-) Taky jedu na zavařovací/konzervační vlně - broskve, melouny, rajčata... Švestky/slivky ještě do Provence na trh nedorazily, moc brzo, ale těším se :-)
    Užívej zbytek léta na chalupě!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko,tak ten ubrus je dokonalý a přesně pro tebe...a ještě za tak málo,no nekup to :) ...taky se těším až vyrazím někam do sekáčku a třeba se mi něco poštěstí koupit :) měj se krásně a užijte si pohodový víkend papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělý lov! Miluji len, ubrus je úžasný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Reni :) krásné úlovky, ta kytička v plechové bandasce je boží ♥ A ubrus taky :) Nutellu jsem loni zkoušela dělat taky, jen jsem použila místo švestek broskve - mňam! :)
    TWF Kami*

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásný úlovek Reni....já v sekáči neměla ještě takové štěstí.A nebo taky neumím správně hledat.I nato je mít asi třeba talent.Krásný víkend.Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nóóóóóóóó´....to sa Ti podaril husársky úlovok!!!!
    Reni, krásne klasové aranžmán...v jednoduchosti je krása.
    Pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Reni, krásne fotky, to zrno-ej!! Úlovok zo sekáča na jedničku. Pracuješ ako včielka, ja som vlani robila nutelu z jabĺk, aj to je dobrota. Dnes som mala voľno, tak som zbehla do NZ popozerať do mojich obľúbených obchodov. Minula som síce viac, než som plánovala, ale výlet aj nákup stál za to. Pekný víkend:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Renatko krása :o) Tak jsi mě navnadila že až se dokurýruju také budu muset nějaké sekáčky prolézt :o)Měj se moc krásně .Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Lásko, ani nevieš, ako si ma týmto príspevkom potešila. Mojími najkrajšími kvetmi sú obilné klasy, takže aj keby tu nebol ten skvelý obrus (ktorý, mimochodom, žeriem:), aj tak som ťa rada navštívila:) A rada by som vedela, kde je teda v Blave bazár. Prezradíš? Či to nem to mesto?
    Krásny víkend želám!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Krásné fotečky! Nádherná venkovská atmosféra a ten ubrus k tomu... ten se povedl, skvělý úlovek :) J.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Úlovek přímo na míru do chalupy:-) A s těma švestkami jsi mě udělala chutě!
    Prázdniny mi letos utekly, jako voda! Poslední dny, tak jako téměř celé léto, trávím provázením návštěv po vlastech českých:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nadherne fotky, ulovok paraaadny. Ja sa veru nehanbim a zvyknem si natrhat vselico popri ceste, aj slnecnice, aj polne kvietky. Dokonca i manzel ked chodi bicyklovat tak mi obcas donesie nieco pre radost i ked to uz po jazde na bicykli je v stave ze sa to vo vaze ani neudrzi...

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Škoda, že se to u nás hemží alergiky a o podobné kytici si můžu nechat jen zdát... ubrus jsi ulovila vskutku skvostý, takový už se najde jen v almaře po babičce :o) poslední prázdninové dny šlapeme na brzdu co to jde, abychom to jejich zběsilé tempo zastavili, ale není to nic platné, prázdniny už mají na kahánku. Tak ať si těch posledních pár dnů užijeme co nejlépe. Pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Reni, musím se smát, k čemu všemu se vzájemně neinspirujeme :o) Ale nahrabali si parádně a kytice je úžasná!
    Ty jedeš ve švestkách, já v rajčatech...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Renatko, ta "kytice" je krásná. A co teprve ten další poklad.
    měj se fajn Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Krásna atmosféra ide z prvých fotiek, ani to neviem opísať... Také príjemné neskoré leto na vidieku, ale veď o to aj ide, takže som tomu moc nedala :-D Slivková nutela mi čosi hovorí, myslím, že mamina ju kedysi už robila. Ale aj džem pre veľkáčov znie veľmi dobre :) Tak nech sa darí, krásny večer prajem!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...