30. decembra 2012

... to boli Vianoce

Ďakujem Vám za všetky želania k sviatkom, dúfam, že ste ich strávili rovnako príjemne ako my doma. Sme na chalupe, každý deň zápasím s pripojením aby som mohla napísať aspoň jeden príspevok. Dnes je môj šťastný deň, teda skoro.

Vianoce začali v dobrej nálade. Lenka ráno vstala ako inokedy, ale …
…… vybrala si sama šaty zo skrine, obliekla sa, ustlala posteľ, a s úsmevom na tvári zahlásila. “Vidíš maminka, ja poslúcham a kedy už donesie Ježiško tie darčeky?” V duchu som si hovorila, kiežby to takto fungovalo aj častejšie J






Snažíme zachovať všetky zvyky a tradície Vianočných sviatkov tak ako sme ich videli u svojich rodičov. Ja aj môj muž sme si zo svojich domovov priniesli svoje Vianočné zvyky a tak teraz, keď máme svoju vlastnú rodinu, snažíme sa aj naše deti naučiť ich uchovať.

Na stole preto nesmú chýbať vianočné oplátky s medom a cesnakom, jabĺčka, ktoré krájame, aby sme vedeli, či v budúcom roku budeme zdraví, orechy v škrupine, ktoré hádžeme do štyroch rohov izby, krajec chleba ako chlieb náš každodenný, rybie šupiny pod tanierom a nesmie chýbať ani poďakovanie za všetky tieto dary a spomienka na blízkych, ktorí už nie sú medzi nami.






Štedrý deň sme strávili spoločne doma. Bolo to čarovné, lebo aj Natálka si už uvedomovala, že je sviatok. Pod stromčekom si deti našli hlavne hračky, ale aj knihy. Večer už nebolo vidieť podlahu, všade sa povaľoval potrhaný baliaci papier, deti  boli šťastné a to sa nedá ničím nahradiť.


Stretneme sa v Novom roku moje virtuálne kamarátky. 
Prežite krásne dni posledné v tomto roku a želám Vám nové nádeje asnové začiatky v Novom roku 2013.

18 komentárov:

  1. Renatko,i tobě a tvé rodině do Nového roku hodně zdraví,štěstí a lásky...užijte si Silvestr v pohodě a ve zdraví...přeji ti krásný večer papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Reantko vánoční zvyky jsou moc krásné-nádherné fotečky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renat,mas to doma moc hezke,takove uhledne a ciste,to ta bila,moc se me vase zvyky libi,my jich zas tolik nedodzujeme,ale i tak jsou Vanoce svatkem.Preji tobe a tve rodine predevsim zdravi do Noveho roku.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reni, ja Ti zcelého srdca želám hlavne zdravie pre celú Tvoju rodinu, šťastie a lásku a veľmi veľa tak nádherných inšpiratívnych nápadov ako to bolo i v roku 2012. Príjemného Silvestra. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko, Tobě i celé rodince přeji šťastný nový rok, hlavně zdraví a pohodu. Máte to doma moc útulné! Líbí se mi, že dodržujete zvyky. My moc ne. Dcera si sice hodila botou, ale ukazovala špičkou ven, tak ji to naštvalo. Syn chtěl lít olovo a pouštět svíčky, ale neměli jsme (naštěstí) materiál...Měj se krásně a těším se na příspevky v příštím roce! Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Renatko krásné Vánoce jste měli! Zvyky jsou úžasné :-) Tobě i celé tvé rodině přeji jen vše krásné a dobré v roce 2013 , hodně zzdraví, štěstí a lásky :-) I pro tebe je u mne přáníčko :-) papa Evča :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reni, všetko dobré v Novom roku.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, Reni! Je moc krásné číst, jak se v rodinách dodržují staré vánoční zvyky a jak se předávají dál. Že vánoce proběhly v klidu a pohodě, o co jde v podstatě nejvíc. Že děti měly radost z dárků a že se snažily o ně taky trošku samy přičinit. Krásný nový rok a hodně zdraví, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. to je roztomilé Reni :-) prajem ti aj v novom roku hodne lásky a spokojnosti tebe aj celej rodinke!
    pa pa Zdenka

    ˜*•.˜”*•.˜”*•.•*”˜.•*”˜ .•*˜ ”*•.
    GOOD LUCK!
    *”˜ .•*”˜.•*˜•*˜ .• *” *•. ˜*•.˜*•.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Renatko, přeji ti krásného Silvestra a v novém roce plno šťastných okamžiků ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Máte za sebou krásne Vianoce, Reny. I u nás bolo fajn, náš Karlík tiež tušil, že budú darčeky :))) Prajem ti všetko dobré do nového roku, kopec tvorivých inšpirácii, splnených prianí a krásnych chvíľ! Maj sa krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reni, krasny vianocny prispevok, nadherne fotky, krasne si naaranzovala cely byt. Verim, ze vase Vianoce boli rovnako pokojne a kuzelne ako caro, ktore vychadza z tych fotiek.
    Vsetko dobre v Novom rok celej tvojej rodinke.
    Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Rendi, přeji také do nového roku hodně zdraví, štěstí a pohody!!! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Renátka, vidieť, že Vianoce ste prežili tak, ako sa patrí, hlavne v pohode....to rozbalovanie darčekov a papier po zemi je proste neodolateľné:-)
    Do nového roka prajem tebe a tvojej rodinke hlavne veľa zdravíčka a veľa kreatívnych nápadov, už sa teším na tvoje tvorenie v novom roku.
    Hela

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Renatko, krásné vyprávění!
    Přeji celé rodině PF 2013!
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Renátka, prajem celej rodinke privítanie Nového roku v zdraví a v pohode. Teším sa na čítanie a fotografie ďaľších kreatívnych príspevkov.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Renatko, přeji tobě a celé rodině do Nového roku zdraví, štěstí, lásku a pohodu.Na blogu spoustu nápadů a krásných fotek.
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Reni, krásný a pohodový nový rok !!!! Ať je šťastný a veselý ....... Marki

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...