6. mája 2013

Veľké Veci / Big Things

Zdravím Vás moje drahé, dúfam, že ste mali krásny víkend.

U nás sa začali diať veľké veci ... 

V sobotu som dokončila stolík, zachránený pred vyhodením na smetisko. Toto bola moja zatiaľ najdlhšia renovácia. Dlho odkladaný, ale nakoniec hotový.
 Pri návšteve mojich rodičov sme stretli susedov, ktorí sa zbavovali starého nábytku a stolík nám ponúkli. Nie je to žiadny starožitný kúsok, ale páči sa mi pekné frézovanie na nohách. Niekto obdivuje nožky na dievčatách, mne stačia aj drevené. 


_____________________


Greeting to you my dear, I hope you had a nice weekend.

Great things began to happen here in cottage ...

On Saturday I finished the coffee table, saved from landfill. This was my longest renovation so far. Long-delayed but finally finished.
  While visiting my parents, we met neighbors who got rid of old furniture and offered us coffee table. This is not an antique piece, but I like nice milling on the legs. Someone admires the girls legs, my passion are wooden legs.








Vrchná doska bola od preliatých kvetín samý kruh, našťastie brúsny papier ma zachránil. Tri vrstvy bielej akrylovej farby a na záver trochu brúsenia.

Ale toto nie je tá veľká vec, ktorá sa deje u nás. K tej sa práve schyľuje, nádych, výdych... už je to tu. Práce sú už v plnom prúde. Priebežne pre Vás budem vkladať fotografie, ako sme pokročili a na záver Vás pozvem na kávičku.


_____________________


The top plate was ringed by over watering flowers, fortunately sandpaper saved me. Three layers of white acrylic paint and finally a bit of grinding.


But this is not the big thing that is happening. Breath, exhale ... it is here. Work is in full swing. I will keep you informed, upload photos as we progress and finally invite you to a cup of coffee.






A toto je ono. Keď som ho prvý raz uvidela, aj som sa trochu zľakla tej veľkosti. S mužom sme sa dohodli, že keď sa náhodou posekáme, tak jeden bude v dome a druhý v altánku :)) Ako žena netrpezlivá, som každú hodinu chodila kontrolovať chalanov, ako pokročili. Otravovala muža, aby im povedal, že toto by mali dokončiť a schody by nemali zabudnúť a prečo dávajú takú tenkú vrstvu malty medzi tvárnice, no mal zo mňa veľkú radosť. 


_____________________


And this is it. When I first saw it I was a little scared by the size.  As a impatient woman I checked guys every hour if they make any progress. Bugging man what have to be completed, do not forget to build stairs, why they give such a thin layer of mortar between the bricks, he was very patient.


Prajem Vám príjemný štart do nového týždňa

I wish you pleasent start to the week

19 komentárov:

  1. Renatko,Vy jste velice šikovná..stolík je úžasný.
    Letní posezení už ted vypadá úžasně .Přeji ať se vše zdaří tak jak má.
    Krásný start do nového týdne přeji.
    Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renat,tak to je tedy nadhera,me se totiz libi i veci,ktere si uz krasne umim predstavit,takze je dokonale,ze nam budes vkladat fotecky postupne a ne jen...AZ BUDE HOTOVO.Myslim,ze je uzasne sledovat,jak terasa ci altan rostou a jaka to bude nadhera a tobe to tak preji,uz jen proto,ze to bude tesit i nas,ctenarky,protoze ty altan urco dokonale vybavis a nadekorujes s citem,ktery mas v sobe.Stolek je moc pekny,mozna se bude hodit,jak jsi psala,holcicce do pokoje.Uz se tedy tesim s tebou na dalsi pokracovani.Preji krasne pondeli.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Stolík sa ti krásne podaril, Reny. Tie jeho nôžky sú fakt vydarené :) A vznikajúci altánok ti v dobrom závidím, o takom snívam už veľmi dlho. Prajem príjemný začiatok týždňa!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reni, to bude nádhera, už sa teším ako sa to bude vyvíjať ďalej. A viem si predstaviť ako krásne to všetko hotové nadekoruješ. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Rendi, stolek se ti moc povedl, je parádní. A altán...to se teda těším na výsledek a na tu kávičku:-) Krásný týden pa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Renátka, mne sa strašne páči "renovovanie" nábytku...ja som na to stále nenabrala odvahu a asi čas. Raz som dala premalovať komodu mužíkovi a teda to aj tak vyzerá:-)
    No a altánok, držím palce, aby sa vydaril tak, ako si predstavuješ...pamätám sa, ako sme plánovali altánok my, bojovala som o každý centimeter, manžel chcel velikýýýýý a ja som bojovala o kúsok trávičky pre deti, keďže nemáme takmer žiadnu zahradu:-)
    Tak krásny dník a tesím sa na ďalšie fotky:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Renatko,stolek se ti povedl dokonale...a altánek ti závidím,ale v dobrém...určitě bude vypadat nádherně...Přeji ti krásný začátek týdne...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reni, prajem pevné nervy (... manžovi :o)), ale úplne ťa chápem. Radšej nech má manžo nervy v ...., ako potom nervačiť nad dielom, ktoré nezodpovedá nárokom nás "náročných žienok" :o) Chi, chi... neber ma tak vážne. Sranda musí byť! Už sa teším na virtuálnu návštevu a kafíčko v novom altánku. Stolík vyzerá super a určite bude ešte krajší, keď ho primerane načančáš. Už sa teším na fotečky. Ešte raz prajem úsmev v tvári a nech sa darí, pa Helča

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Renatko, stoleček je nádherný , má opravdu krásné nožky, musela sis máknout! výsledek je super!!!
    no a to druhé překvapení?? co dodat, bude to neskutečná bomba, něco takového se u nás na zahradě taky chystá .-)) těším se na daší fotečky.
    měj se krásně Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Reni stolek je senzační!Altánek bude nádherný,už se těším na další fotografie.Pa hezký týden Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni, ta renovace stolečku se ti moc povedla .... je nádherný, stejně jako tvoje "obr pergola" .... už se moc těším na to kafíčko .... měj se krásně .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko tak to se těším na další fotečky!!!P.S.stolík je nádherný!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Krásně se to rýsuje.....:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Stolek krásný i jeho nožky ;-) Podobný sháním do vstupní haly: na horní desku vše potřebné a deko, na dolní desku odložit kabelku :-) Terasa se krásně rýsuje, teším se na finální virtuální kávičku :-)
    Krásné dny

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Stolek je super, ale altánek je úžasný!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Reni, stolík si zmákla "ľavou zadnou". Ja sa teraz krútim v záhrade medzi burinou a v garáži ma tiež čaká veľa restíkov.
    Na terasu sa veľmi teším a nechám sa pozvať na premierovú kávičku.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  17. To jste si tedy makli, Reni. Altánek se krásně rýsuje a tak kafíčko z nového stolečku je určitě zasloužené :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Renatko povedlo se ti to úžasně a stavba je skvělá :o) Tam se pak bude krásně relaxovat :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...