20. augusta 2013

Prvý guľatý a smola kam sa pozrieš

Zdravím Vás, po dlhšej pauze som späť. Trochu sme s deťmi prázdninovali na chalupe. Užívali si ticho vidieka, spanie so sliepkami, hromadu slnka, osvieženie na kúpalisku, ale aj ruky som zamestnala.


Ešte pred odchodom na prázdniny som sa konečne pustila do šitia guľatého vankúša (no hurá, to mi to trvalo). Večer pred "smolným" dňom som ušila vnútro a vyplnila ho náplňou. Robila som to večer, ale tieklo zo mňa riadne. Prisahám, že vankúše budem šiť iba v zime :) Štvrtok, deň ako každý iný (ó ako som sa mýlila) k nám na návštevu prišiel mužov brat a tak deti mali o zábavu postarané. Vo voľnej chvílke som sa pustila do šitia povlaku na vankúš, všetko išlo ako po masle. Na záver mi došla spodná niť, a to bol zrejme signál zhora, aby som sa už do ničoho nepúšťala. Vankúš bol hotový a ja som bola na seba hrdá, že som to zvládla.





Smola začala, keď si chcel strýko namiešať pitie, podarilo sa mu zhodiť fľašu od sirupu na zem. Našťastie sa nerozbila, iba sa vylialo na koberec. Potom som sa pustila do pečenia slivkového koláča, nech pohostím návštevu. Nič nenasvedčovalo ďalšej katastrofe, kým som formu nepoložila na sporák, tak šikovne, že sa skĺzla na zem. Murphyho zákon zaistil, že sa obsah vykydol na dlážku. Do mňa vošlo sto čertov, nacápala som to do formy a s jedom bachla do rúry. Taká som bola rozčertená, že pri umývaní som si vyliala vodu z odmočenej misy za kuchynskú linku a to už bol vrchol. V ten deň som sa už radšej ničoho nechytala a iba predýchavala.



Aspoň, že ten vankúš sa vydaril.

24 komentárov:

  1. Renčo, ten je úúúžasný, naprosto dokonalý. Já věděla, že kulaťáček hravě zvládneš. Nemůžu se na něj vynadívat. Zrovna se také na nějaký chystám. Moc zdravím Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatko,
    den blbec mám už taky párkrát za sebou a je pravda, že v ten okamžik , kdy to na mě zase jde.-)) všeho nechám a jdu ven...třeba do parku, na zahradu , nebo sedám ke knize...
    ten tvůj byl tedy peprný.-))
    ale, tvůj kuloš je skvostný!!!! naprosto úžasný !!!! využití krajkového středu je moc krásná záležitost , dnes jsem objevila ve skříni pár kulatých deček a také se chystám na jejich využití v kombinaci s látkou.
    těším se moc!
    Měj krásný večer papa ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Renatko to byl tedy ale den.Takové ty dny kdy se takhle daří také občas mívám....Naštěstí to nebývá moc často :o) Ale polštářek se ti ten den vydařil---je opravdu PŘEKRÁSNÝ :o)Měj se moc krásně :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Renuška...
    jsou i takové dny, máme je občas všechny. Je vidět, že ses s ním ale popasovala dobře, protože kulaťáček je úžasný.
    Měj se prima, pa Martina ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renátko,tak takové dny poznáme asi všechny.....ale ten krásný kulaťáček se opravdu moc poved.Je dokonalý.
    Měj se krásně Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reni, presne takéto veci sa stávajú aj mne. Keď sa darí,tak sa darí. Aspoň že zvyčajne sa to nakopí v jeden deň a potom je pár dní kľud. Ale ten gulaťák je nádherný:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Renatko, polštář se ti vydařil moc, je nádherný! úžasný!!moc se ti povedl.A z toho, že ti vše padá z ruky si nedělej nic, já mám někdy taky takové dny a holky to píšou taky.Měj se krásně:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Renatko, tak ten kulaťák se ti opravdu povedl. No a den blbec, z toho si nic nedělej ... občas se prostě nevede, všichni to známe, hlavně, když všichni přežijí ten den ve zdraví.
    Hezký večer ... Věra
    P.S. A dovolím si tě pozvat k sobě ... vyhlásila jsem další výměnnou akci
    http://verkytvorenicko.blogspot.cz/2013/08/zenu-kvetinou-neuhodis.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Renat,ted jsem si tak nejak rikala,ze jak je vzacne,kdyz ctenarky bavi i cist blog a u tebe to plati,libi se me kapky humoru i to,ze vse preneses na blog tak trochu s nadhledem a nejsi taka vazna.
    Takze nejen krasne vytvory,vyrobky a fotografie,ale ty umis i uzasne obrazky doplnit textem,dnes jsem se zasmala a i kdyz vim,ze tobe do smichu urco nebylo verim,ze zpetne to beres v pohode.
    Katka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Polštářek je nádherný. Někdy se to tak semele, ale zase bude líp:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Gulaťáčik sa ti podaril Reni, klobúk dole! Určite to nie je ľahká robota, no je vidno, že ten tvoj bol vytvorený s láskou a s precíznymi rukami. Užite si zvyšok prázdnin, pa

    OdpovedaťOdstrániť
  12. No slaaaava..... Je nadherny, podaril sa.... Super .

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Beautiful!
    I love the shape of the pillow .
    Hugs :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Podaril sa lebo sa mal podariť a spraviť radosť. Úchvatný.
    Náhodou ten smolný deň nebola sobota? u mňa tiež čistá katastrofa, vrchol bol vyprať drahému kľúče od auta s elektronickým imobilizérom...!!!!! ale prežili sme to to je hlavné.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Aj sranda musí byť :-)
    Vankúšik sa ti vydaril, je presne podľa mojich predstáv.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Reni, hlavne že nič vážnejšie nestalo, ale za to ten vankúš je teda naozaj parádny. Podaril sa na 200 %. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Renatko,ty jsi měla teda den ...i já takové někdy mám,ale na ten tvůj tedy nemám...kulaťák je perfektní...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Renatko, kuláťáček je nádherný a den blbec jsi přežila to je nejdůležitější. Přeji krásné tvoření. Pá Lea

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Reni, prostě "den blbec" .... to se občes stává, ale kulaťáček se ti moc povedl .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Den blbec!Přeji jen samé krásné dny:-)Polštářek je nádherný!Pa Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Tyhle domácí katastrofy...určitě už máš vybráno, Reni!
    Polštářek je kouzelný, moc se ti povedl!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Poznám dôverne, když se daří, tak se daří! :) Ten vankúšik súrne potrebujem k celkovej vzáži spálňovej,ááááááááááááá

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Ten signál z hora, keď ti došla niť si mala poslúchnuť a mala si si sadnúť na prdel:-)) a ničoho sa nechytať!!!!!
    Reni, klíďo-píďo - pokrovec operieš, koláč sa určite zjedol a voda za kredencom sa vysuší je leto. Vieš si predstaviť aká by to bola katastrofa, keby si pokazila ten bohovičný gulaťáček???
    Pa Jana
    Ďakujem za gratuláciu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...