25. januára 2013

Jednoduchý Vidiecky Veniec / Simple Country Wreath

Zima a sneh je u nás v hlavnom meste stále, čomu sa čudujem, lebo sneh sa vždy zmení na nevábnu snehovú kašu. V sobotu sme sa s deťmi  sánkovali, robili snehových anjelov, stavali snehové iglu. Úplne neočakávane v nedeľu prišiel balík so starinkami, ktoré som kúpila. Čakala som, že príde až cez týždeň. Krabica bola veľká, deti zvedavé a muž len prevrátil očami, čo za blbosti som to zase dotiahla domov. Medzi inými tam boli aj staré kravské zvonce. Ťažko odolávam vidieckym .... ako to nazvať potrebám, pre mňa sú to krásne dekorácie. 

The snow here in town is everywhere, what I wonder, because snow always turns to an unattractive mush. On saturday our family enjoyed the snow, rode the sledge, made snow angels, build snow igloo. On Sunday came the packet with vintage pieces that I bought. It was totally unexpected. I was waiting to come up during the week. The box was big, kids were curious and my hubby just rolled his eyes, what stupid things I tightened back home. Among others vintage pieces, there were also old cow bells. I hardly resist to country.... how to say, pieces. They are beautiful decorations for me.




Minule som robila poriadky v starých časopisoch o bývaní a našla som číslo, ktoré mi bolo inšpiráciou pri zariaďovaní obývacej izby. Broskyňová farba na stenách, béžová moderná pohovka, nábytok v tmavom dreve, oranžové závesy a dekoračné vankúše. Skoro ako na obrázku v časopise. Ale to bolo pred ôsmymi rokmi. Zaujímavé, ako som zmenila vkus a pohľad na bývanie po rokoch. Keby mi niekto povedal, že moja vášeň budú starožitnosti, asi by som sa mu vysmiala :)

Last time I did some cleaning of old living magazines and I found one that was my inspiration for decorating the living room. Peach color on the walls, beige modern sofa, furniture in dark wood, orange curtains and decorative pillows. Much like the picture in the magazine. But that was eight years ago. Interesting, as I changed the taste and vision of living after years. If someone told me that vintage pieces will be my passion, I'd probably laughed at him :)



Minulý víkend nás navštívili príbuzný, mladý pár. Páčilo sa im naše bývanie (hlavne jej), kombinácia "moderného" a starožitností. Presne to ma najviac baví, kombinovať nové so starým, vidieckym, ošúchaným. Ale aby som nemenila tému, späť k tomu balíku a zvoncu. Vytiahla som zo skrine smrekovú umelú girlandu a uviazala veniec. Previazala jutovou stuhou a doplnila zvoncom. 

Last weekend we were visited by a relative, a young couple. They liked the interior (especially she liked), combination of "modern" and antiques. That's what I enjoy the most, combine the new with the old, rural, ragged. But not to change the topic, lets go back to the pack and bells. I pulled out spruce faux garland from the closet  and tied a wreath with a jute ribbon and added the bell.





P.S. Asi som sa veľmi tešila. Vždy, keď sa na niečo teším, presne viem, že to nedopadne slávne. Dva týždne vydržala, pekne si deň po dni odškrtávala a tak sa tešila na výlet s tatinom. Vo štvrtok ráno sa Lenka zobudila s horúčkou. Ach jo :(


Linking to:




14 komentárov:

  1. Renatko,věnec vypadá dobře,moc se mi líbí ten kravský zvoneček:-)...I my stůněme...je toho teď všude tolik,že se už ani nedivím...zatím tedy jen Kačka,včera mi Mudr.řekla,že má podezření na zápal plic a ihned nasadila ATB,tak snad zaberou...I tvojí Leničce,přeji brzké uzdravení a ať to není nic vážného...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renátka, ja som na tom rovnako - horúčky, zodraté hrdlo, bolí ma všetko . Neviem ako sa vyhrabem z postele ku doktorke. Tiež som sa tešila na voľný víkend. Prajme si teda skoré uzdravenie.
    Veniec so zvoncom sa mi páči - hodia sa k sebe.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Přeji at hodně zdraví a at je brzy lépe.U nás také tak:-(
    Věnec je opravdu nádherný!Moc se mi líbí!Příjemný víkend.Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renatko, věnec se zvoncem je parádní! Jak píšeš, člověku se mění vkus. Taky jsme měly grepové stěny, kombineci červené a oranžové, nábytek hranatý a moderní. A teď bílá, odrbaná...Brzo se uzdravte, my už bojujeme druhý týden. Měj se! Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Přeji hezký den...
    přeji brzké uzdravení♥
    U nás máme červenou(už ji nemůžu ani vidět)tapetu v obýváku,
    tak moc se těším až to půjde celé na bílo.
    Nenápadně připravuju manžela,že budou změny:-)
    ♥♥♥
    Žaneta

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reni, máš pravdu s tím, že se vkus člověka mění a vyvíjí, i já jsem ve svém starém bytě měla "žluté a broskvové stěny", ale je pravda, že se mi hrozně rychle okoukaly a když jsme se stěhovali do domečku, nemohla jsem ty dvě barvy už ani cítit ... původně měl mít i náš dům žlutou fasádu, dneska jsem moc ráda, že nám na ni v tom "žlutém období" nevyšly peníze, protože teď bych se bila do hlavy ...... věnec je nádherný, jednoduchý a krásný .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Rendi, já taky miluji kombinace moderního se starým a vkus se mi také mění, takže teď trochu doma minimalizuji(k velkému potěšení mého muže:-) a některé "starožitnosti" zatím putují do stodoly, ale jak se znám...nevím na jak dlouho:-) Moc pěkný věnec!!! měj se krásně pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reni,je úžasné ako tak roky plynú sledovať ako sa meníme. U mňa je to tak isto. Pamätám si, že s manželom sme si z mladomanželskej pôžičky kúpili čiernu obývaciu stenu. Vtedy v 1989-1990 to bola veľká móda. Všetko bolo u nás čierno-biele. S odstupom asi 10 rokov som tú čiernu už nemohla ani vidieť. Dnes sa mi v malom množstve opäť páči. I keď som trošku zmenila štýl v obývačke, svojich stariniek sa nemienim vzdať. Jemné miešanie starého a nového mi vyhovuje presne ako ty hovoríš.
    Mrzí ma, že Lenka ochorela. Dúfam, že sa rýchlo vyzdravie a nejako si to s tatinom vynahradia. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni, venček je úžasný pre svoju jednoduchosť.
    Prajem Lenke skoré uzdravenie:)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj, Reni! Věnec s jutou a zvoncem je nádherný, opravdu moc pěkná práce! A jéje, taky choroba u vás... jak se člověk na něco těší, tak se to zhatí... my dospěláci to ještě přežijeme, ale děti pro to moc pochopení nemívají... hlavně, ať se Lenička brzy vyléčí, zima ještě zdaleka nekončí, však si s taťkou ještě užijí :o)! Papa,L.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ten veniec je uzasny, jednoducho krasny! :) aj mne sa take starinky pacia a ked raz budeme mat dom - co este veeeeeeeelmi dlho nebude :D tak aj ja budem domov "vláčiť" take poklady :))) prajem skore uzdravenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Renatko nádhera-a s tím smáním,jak to u nás vypadalo kdysi to znám a moc dobře :-)Taky bych nikdy neřekla,že budu vymetat bleší trhy a starožitnictví a do obchodů mě to nepotáhne :-)Krásný den!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vše má svůj čas, tak i náš vkus:-)Zvonec je dokonalý!
    Dokud děti byly malé, před každým výletem a dovolenou, jsem byla ve stresu, zda se neobjeví nějaká nemoc. A mohu jen potvrdit, že často byla. To je asi asi jedním z důvodů, proč i dnes nerada cestuji:-(
    Přeji brzké uzdravení!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Renatko!!
    Zvonec a věnec je parádní!!
    Ach-ty nače vkusy..jak se postupem času mění!!
    Brzy se uzdravte!!!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...