27. februára 2013

Jarná rímsa s nízkym rozpočtom / Spring Mantel on a budget

Tak trošku zavádzam, lebo to nie je jarná dekorácia na krbovej rímse ale dekorácia na komode. Ale pekne to znie :) ... začnem radšej pekne od začiatku. V jeden víkend, boli tak ako inokedy dievčatá pekne rozbláznené. Naše postele v spálni vždy dobre poslúžia ako trampolína, tak tomu bolo aj v ten osudný víkend. Keď boli v najlepšom, neviem ktorú napadlo, skákať po detskej postielke a podarilo sa im zlomiť rošt. Nedalo sa nič robiť, len postielku rozmontovať. 

Malá havária, bola skvelou zámienkou na úplné zrušenie detskej postielky a presun menšieho dietka do detskej izby, do veľkej postele. Síce každý večer je to boj s uložením k spánku, ale konečne máme priestor (priestorček) z izbe. Aby dievčatá mali tiež trochu zmenu, presunuli sme komodu z ich izby do našej spálne (takéto zmeny mám veľmi rada). O dôvod viac na realizovanie mojich nápadov. Tak vznikla jarná "rímsa". 


I little mislead you, because it is not spring decoration on mantel but on dresser. But it sounds nice :) ... I rather start from the very beginning. In one weekend, as well as other time were girls freaking out. Our bed in the bedroom always well serve as a trampoline, so it was in that fateful weekend. When they were in the best, I do not know whom idea it was, they started jumping on a baby bed and managed to break the grid. There was nothing to do, just disassemble the bed.

Small accident was a great excuse to cancel baby bed and move smaller kiddo into the child's room in a large bed. Every night we struggle to put girls to sleep, but finally we have a space (small space) in our bedroom. Even to make some changes in girl's room, we moved the dresser from their room to our bedroom (I like such changes). Another reason to implement my ideas. This is how the spring "mantel" was created.






Všetko čo som na komodu "nastrkala", som pozbierala doma. Tabuľu na písanie som našla minulý rok vyhodenú, chýba jej spodná lišta (takže ma čaká prelištovanie). Pôvodne to bola reklamná tabula z nejakého pubu. Starý nápis s logom piva som prebrúsila a natrela tabuľovou farbou. Asi týžden bola bez môjho nápisu, potom mi to nedalo a jarný nápis som urobila (nie je sa čím chváliť, písanie nič moc.) Keď budem fit, chystám sa na nejakú šablónu a transfer na tabuľu. Zatiaľ mi musí stačiť táto čmáranica :)


Everything what I put on a dresser I gathered up at home. I found this chalkboard year wasted, missing its bottom frame (so on to do list is re-frame it). Originally it was a billboard for some pub. I sand the old beer sign and gave it one layer of chalkboard paint. I bear one week without my touch, then I could not resist and I made a spring sing on it  (I am not very pride to myself, I am not good handwriter at all).  When I get healthy I make some template and transfer to the board. Meantime I have to live with this scrawling :)





Biely rámik možno niektoré spoznávate, mám ho z KIK, kúpený dávno. Staré knihy sa iba zdajú staré. Kvetináč som premiestnila z obývačky a malé hniezdočko, o ktoré bola jarná giveaway minulý rok sedí na svietniku z alpaky, ten je z bazáru. Vianočný darček, ktorým som si urobila radosť sú hodiny z obľúbeného a dobre známeho obchodu.


Some of you maybe recognize a white frame, I got him from KIK, bought long time ago. Old books only seem old. Flowerpot was moved from the living room and a small nest, piece form last year spring giveaway sitting on the candlestick made of alpaca, trift-store finding. Christmas gift, an alarm clock that I gave to myself I bought from popular and well-known shop.



Tento týždeň čakám nejaké zásielky s kreatívnymi potrebami, jedna vec do nášho bývania a niečo na skrášlenie interiéru. Už sa teším.

This week I expect some mails with creative stuff, one thing for our living and something to beautify the interior. I'm looking forward.


12 komentárov:

  1. Ahoj, Reni! To je dobrý tah nechat dítě rozbít dětskou postýlku a přestěhovat ho konečně do velké, není cesty zpět :o) to budu muset vyzkoušet u nás, ale náš rošt je starý, dubový, setsakra pevný a naše nítěnka váží 16 kg, tak nevím, kdo dřív povolí :o)Tvoje římsa je parádní, z mála jsi udělala kupu parády!!! Šikovná holka ;o)! Pa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Reni,krásně jsi to vymyslela,moc pěkné.Jak jsou ty děti šikovné:-). Všechno zlé, je k něčemu dobré.Krásný den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Rendiku, je to moc krásné a takové ty přesuny komod, abych měla na co dekorovat mám taky ráda :-) A holčičky jsou šikulky...:-) krásný den Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Renatko,krásně jsi si to nazdobila ...taky ráda přestěhovávám věci:-)...jinak i u nás postel funguje jako trampolína...začne Kačka a pak se k ní přidá i Kuba...tak jsem zvědavá kdy se něco podobného stane i u nás:-)...měj se krásně papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko, krásně jsi to nazdobila a to s tou postýlkou, mne připomíná, že jako malá jsem přesně takto zlomila postýlku mladšímu bráškovi :D Jenže on tam ještě musel spát :-) My možná budeme na jaře stehovat děti k nám do ložnice a my půjdeme do jejich pidi pokojíku,protože už se tam nehnou, natož aby tam uklidili, protože prostě nemají kam. Měj se moc krásně a jen krásné dny i tvoření, přeje Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reni, je to moc pěkné...já taky ráda měním a stěhuju nábytek, někdy mě to popadne a je to zase jiné...změna je život! měj se krásně..R

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Renatko, krásně jsi vše vymyslela. Hezký den ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Reni, krásna jarná rímsa. Ja som bola tou šťastnou, že som hniezdo v Giveaway vyhrala. Takže to pod poklopom na krbe je ono. Tieto presuny drobného i veľkého nábytku mám tiež rada. Nemusí človek ani nič kúpiť, len presunie z miesta A do miesta B a je vynovená izba. Máš to nádherne, jednoducho, nežne nazdobené. Krása. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni, nádhera ...... úžasné fotky .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hi Renada, Love your entire mantel. It has me wishing spring was here, finally! Love the chalkboard inspiration and the birds nest on top of the candle holder. I will have to do this! xo, my friend! Pam

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Renátka, obdivujem, že zbadáš niečo vyhodené a šup, už aj vieš, čo s tým:-).....a už viem, ako zvládnem aj ja presun do detskej izby....ešte treba vydržať, ale potom ich určite nasmerujem aj do postieľky:-))....veď potrebovať ju už nebudeme:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reni, komoda Ti do spálni sadla ako mucha na lekvár a dievčatá dobre vedeli, že svojím šantením urobia mame veľkú radosť.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...