29. apríla 2013

Čokoládová mňamka / Chocolat yummy

Minulý týždeň sme si dali s kamarátkami po strašne dlhej dobe stretávku. Bývame celkom blízko seba, ale nájsť voľný termín, ktorý by vyhovoval každej z nás je dosť náročné. Sú pracovne veľmi vyťažené (slobodné workoholičky), tak ako správna hostiteľka som im pripravila niečo na zahryznutie. Chcela som urobiť quesadilly (je to rýchle a chutné), ale v obchode nemali tortily. Obe prišli z práce vyhladované, tak zjedli aj zapekané toasty. 


Dezert našťastie išiel podľa plánu. Po Veľkej Noci zostalo dosť zásob čokolády (u nás aj dievčatá dostávajú odmenu) a tak voľba bola jasná. Niečo neskutočne dobré a s veľkou porciou čokolády.





Last week my two best friends visited me after a terribly long time. We live quite close to each other, but find a free term that would suit each of us is quite challenging. They are very busy (single workaholic), so I prepared a snack. I wanted to make quesadillas (it's quick and tasty), but I did not find tortillas in the store. Friends came from work starving and roasted toasts were good too.

Dessert fortunately went according to plan. After Easter holidays quite a lot of chocolate left so I picked incredibly good desert full of chocolate.






Ak chcem pripraviť hriešne dobrý dezert, väčšinou vyberám kuchársku knihu Nigely Lawson. Je pravdou, že recepty od Nigely nie sú zrovna nízkokalorické, ale sú tak chutné. Tentoraz voľba padla na šťavnaté čokoládové pudingy, ktoré dokonale uspokoja chuťové poháriky každého čokoholika. Keď chcete čokoládové pudingy vyskúšať, prikladám recept na túto mňamku.


If I want to prepare a sinfully good dessert, usually I choose a recipe from Nigella Lawson's cookbook. It is true that the recipes are not low fat, but they are so tasty. This time the choice fell on juicy chocolate puddings, which perfectly satisfy the taste buds of every chocoholic. 
If you want to bake chocolate pudding, I am sharing the recipe. (100 grams of chocolate least 70% cocoa, 100grams of melted butter unsalted, 200 grams powdered sugar, 4 eggs, 50 grams of flour, 1|4 teaspoon of baking soda, pinch of salt)







Povrch je poliaty roztopenou čokoládou a posypaný rozdrvenými pistáciami. Pudingy s posypom som nestihla odfotiť, pri jedení nastalo veľké ticho, bolo počuť iba cinkanie lyžičkami. Je to mňamka.

The top is glazed by melted chocolate and sprinkled with crushed pistachios. I did not manage to take a picture of desert, there was absolute silence while eating. It's yummy.

15 komentárov:

  1. Renat,podobnych nebo temer stejnych receptiku jsem uz vicekrate videla a vzdy jsem si rikala,jak to musi byt hrisne dobre a ac nejsem klasicky milovnik cokosky,tento receptik by jsem urcite chtela moc vyzkouset.Ty jsi vse vyfotila tak profi,ze by fotecky mohly byt pouzite v jiz zminene kucharce.Jsi skvela hostitelka a kamosky se tedy mely.Preji krasny zacatek tydne.K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Renatko,hned ráno s takovou mňamkou...vše krásně nafoceno,to by byl hřích aby to nechutnalo...:-)...přeji ti krásný začátek týdne papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Rendi, to vypadá báječně, vyzkouším!!! krásné dny pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Reni, krásne fotky, máš neskutočný talent. Pudingy vyzerajú veľmi vábivo, hneď by som si dala.
    Krásny deň

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Renatko, tak to vypdá moc lákavě ...
    Krásný nový týden ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Reni, nádherné fotky ako z profesionálnej kuchárskej knihy. A dobrota bola určite fantastická. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  7. heeej aj ja prevetrám Nigelu alebo Jamieho Olivera, ak chcem niečo špeciálne, ale, ako krásne to máš nafotené , kedy sa mne taká fotka podarí, stále používam iba ten art s tým "očiernením"okolo fotky ,lebo inak fotky vyzeraju na figu... :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vyzerá to úžasne, hlavne, keď je to tak pekne nafotené :) Pridávam si do záložky, čo chcem vyskúšať uvariť/upiecť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hm, Renato, to vypada uzasne! Skoda ze jsem momentalne na diete... Hezky tyden, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To verím, slinky mi tečú až po brade.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  11. čokoláda je hold čokoládá:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Reni, taková odpoledne dobře znám a jsem ráda, že je mám s kým mít. Miluji, když při ochutnávání mé kuchyně strávníci mručí blahem :o) Myslím, že tvé přítelkyně taky mručely :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Z času na čas si môžeme zamaškrtiť a dopriať poriadne sladkú bombu.
    Pekné dni
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Potvrdzujem, ze to bolo uplne eno nuno, sen kazdeho cokoholika:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Renatka tak dezert vyzera uplne lakavo, mnam...Hned by som ho jedla este za horuca :) Ak ma pamat neklame tak Nigela mala aj relaciu o vareni na Spektre kedysi ak to je ta ista, a robila fantasticke jedla a s takou lahkostou...Prajem pekny vecer, Nellie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...