11. apríla 2013

Vyšívané prestieranie / Embroidered Napkins

Stáva sa to už pravidelne. Vždy keď skončia sviatky, Vianoce, teraz Veľká Noc, mám kreatívny útlm. Ako keby som vyčerpala celú zásobu nápadov a neviem, do čoho by som sa mala pustiť. Tento týždeň začal pekným, takmer jarným počasím a tak väčšinu času trávim vonku s deťmi. Na tvorenie zostáva málo času. 


It happens to me regularly. Whenever ends holidays, Christmas or Easter, I have a creative downturn. I am at a loss for something to do. We have a beautiful, almost spring weather this week, so I spend most of my time outdoors with children. I have very little spare time for crafting.





Do jedného projektu som sa predsa len pustila. Už dlho som mala pripravené biele prestieranie, s úmyslom vyšiť každému vlastný monogram. Keď menšia dcérka spí, ja chytám do rúk ihlu a vyšívam. 


I dropped into one project. These white napkins were sitting deeply in a drawer for a long time, I brought them in the light with intention to embroider everyone their own monogram. When smaller daughter fall asleep, I embroider.





V zásobách som objavila krásnu čipku na olemovanie, ale stačí iba na jeden obrúsok. Je to škoda, lebo sa mi veľmi páči. 


In the a box of old laces I found a beautiful lace for binding, but it is not long enough, only for one napkin. It's a shame because I really like it.





Predlohy na vyšívanie mi poslala Andrejka z Reve de Vivre,  ďakujem ti drahá.
Sú dosť zdobné, čo je náročné na vyšívanie, ale veľmi krásne.


Andrejka from Reve de Vivre sent me a template, thank you my dear.
They are quite decorative, which is difficult to embroider, but very beautiful.






Nie sú ešte hotové, ale už teraz som z nich nadšená. Predpokladám, že z našej rodiny budem jediná, ktorej urobia radosť. Tak sa podelím o moje nadšenie s Vami, lebo viem, že Vy to oceníte.


They are not finished yet, but I'm already excited about the result. I suppose, from my family I will be the only one that makes happy. I will share my enthusiasm with you, because I know, you appreciate it.


Majte krásny piatok a prajem Vám príjemný víkend


33 komentárov:

  1. Renatko,prostírání vypadá úžasně...taky miluješ svoje zásoby krajek ?...já tedy ano,někdy jsou to krajky,které už nejsou k sehnání...přeji ti krásný a pohodový den i celý víkend papa K.♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Reni to je nádherné vyšívání a pěkná krajka, a že z toho rodina nebude mít takovou radost jako Ty, z toho si nic nedělej, to je asi všude stejné :-) Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahojky Renatko,

    výšivka vypadá úžasně, moc se mi líbí, je opravdu překrásná. Sama bych se do něčeho podobného pustila, ale nemám asi odvahu.

    Krásný den. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Překrásné! Moc bych si přála umět vyšívat... Máš to perfetkní! Pěkný den, olive

    OdpovedaťOdstrániť

  5. Renatka krasne prestieranie budete mat :) Ja som sa este k vysivaniu nejako nedostala ale je to fakt krasa mat take monogramy vysite...Pekny den, Nellie

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Renatko, to je neskutečná krásna! obdivuji především trpělivost apreciznost apochopitelně nápad a nafocení, je to opět pohlazení na duši, však víš. Přeji ti krásný víkend papa ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Reny, krásné vyšívání! Hlavně že udělá radost Tobě...Taky mám teď nějaký útlum, nejsou nápady. Tak snad s jarem, které už má konečně přijít, to bude lepší. Hezký den! Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj Renuška...
    to je opravdu moc krásný počin...
    také by se mi moc líbily vyšité monogramy třeba na ložním prádle, ale problém je v tom, že vyšívat já neumím. Možná bych se to i naučila, ale potřebovala bych k tomu nějakou dobrou duši, která by mě do toho zasvětila.
    Tvoje prostírání je kouzelné...♥
    papa a krásný jarní víkend, Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Reni,juchuchú.nádherné prestieranie.si šikula šikovná.sa tešíme že sa oteplilo, a tvorenie málinko stagnuje.papa,jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Reni, krásne výšivky... Ja zatiaľ len predlohy na vyšívanie monogramov zbieram a možno, keď udrie znovu zima zoberem ihlu do ruky.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Reni, pročetla jsem si Tvůj blog a nadchnul mě. Budu se sem často vracet.
    Ta výšivka je nádherná! K mým velkým radostem patří stejně jako Tvým ZAHRADA.

    Koupila jsem si krásnou knihu o vyšívání.
    Ukázala jsem ji v posledním článku na mém blogu dauma.blog.cz , kdyby jsi se chtěla na ni podívat.
    Přeji Ti krásný víkend plný slunce Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Veľmi pekné, páčia sa mi vyšívané monogramy. Podobne ako Jana, tiež ich zatiaľ len ukladám do priečinkov a "skutek utek". Ale tie tvoje sú úžasné, biela im dodáva kráľovskú eleganciu. Tak nech tá tvoja dcérka ešte chvíľu spinká (u nás už prší) a ty sa pochváľ s ďalšími kúskami. Pekný deň Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Reni, u nás by to ocenila len dcéra. Manžel by si možno ani nevšimol, že je niečo vyšité. Som rada, že Ti predlohy, ktoré som našla veľmi dávno na MMB dobre poslúžili. Bude to nádhera ako od babičky. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Reni, už teď to vypadá nádherně .... u nás by to s monogramy bylo jednoduché, všichni čtyři máme stejný "MJ" ......... a ač nejsem přílišný romantik tak přesto se mi na nich líbí ty krajky na okrajích ..... přeju ti krásný víkend .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Joj, tak ubrousky s ručně vyšívanými monogramy... to už je skorem jako na zámku :o) ale moc se mi to líbí, mám pár takových schovaných po prababičkách z dob, kdy byl takový ubrousek vyloženě společenskou nutností. Papa, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Začiatok je sľubný, teším sa na konečný výsledok, určite sa každý poteší. Moji chlapi to tiež nevedia oceniť, ale dcéra je mojou veľkou fanúšičkou.
    Krásny, snáď slnečný víkend.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Rendi, ty jsi šikovná, je to moc krásné!!!! Přeji krásný jarní víkend!!! pa Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Renatko budou překrásné,už ted vypadají moc hezky a ty kytice-krása!!!!!Hezký víkend i tobě!!

    OdpovedaťOdstrániť
  19. I do appreciate all the work involved in embroidery! You're right... it's not a quick and simple project as it requires the stitches to be tight and neat. And yours are just that! Lovely work!

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Renatko, úplně mi mluvíš z duše. To není ani tak útlum, jako že už potřebujeme změnu. Neboj, na zahradách se vyřádíme a pak se zas dostaví ta tvořivá kreativita. A máš to krásně vyšité.Klobouk dolů:-) Pěkný víkend

    OdpovedaťOdstrániť
  21. To je prostě absolutní BOMBA A NÁDHERA!!! Moc obdivuji tak šikovné ručky, co dokáží stvořit takovou něžnou a vkusnou krásu...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ahoj Renatko, s tvořivým útlumem jsem na tom podobně. Také jsem více venku a najednou je všude nějak více práce včetně zahrady :-) Ale vyšívání máš nádherné, také už jsem se na to párkrát chystala, ale zatím se neodhodlala...A ty předlohy jsou tedy senzační!

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Renatko,to bude jistě krásná výšivka, já už mám vyšívací období s největší pravděpodobností za sebou a to hlavně proto, že se mi zdá jehla čím dál tím menší a bavlnka čím dál tím tenčí. Těším se až nám ukážeš hotové dílo, hezký víkend,
    Marcela

    OdpovedaťOdstrániť
  24. The napkins will be beautiful.
    Thanks for sharing.
    Michele

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Reni, krásne, jemné, romantické...... Pa Hela

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Waw, krásne, úchvatné, nádherné...
    Miška

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Renatko, krásný nápad se parádně rýsuje! Opravdu nádhera! A máš parádní džbánek!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Renatko---to bude krásná jemná vyšívka--už ted to vypadá úžasně.Martina :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Renat,ja vim,ze deti a uz vubec ne chlap,toto neoceni,ale ver,ze az budou vetsi a starsi,myslim ty deti a hlavne v dospelosti budou nadsene tvymi prenadhernymi vysitymi monogramy.Predpokladam totiz,ze zdedi tvuj cit pro krasno.Preji prekrasny zacatek tydne.

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Oh Renata , this is a beautiful hand-made ​​embroidery ! Very nice pattern :)
    Xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Gorgeous, absolutely gorgeous! :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za návštevu na mojom blogu a krásny komentár.
Odkaz pre SPAM-merov: Všetky spamy budú z komentárov ihneď vymazané, využite svoj čas efektívnejšie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...